Oradea: Atenție la simptomele de gripă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcția de Sănătate Publică atrage atenția populației, recomandând evitarea auto-tratării și a vizitelor în țările unde virusul este deja prezent.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Bihor susțin că, gripa porcină este o infecție respiratorie a porcilor, cauzată de un virus gripal, care în mod normal nu se transmite la om. Formele cunoscute până acum nu se transmiteau de la om la om, însă este evident că ultima variantă de virus detectată în Mexic și Statele Unite, este puternic contagioasă și se transmite de la om la om.

Tratabilă

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, din Atlanta, confirmă faptul că virusul izolat în Mexic și SUA conține material genetic regăsit în virusurile care afectează păsări, porci și oameni. Simptomele de gripă porcină la om sunt similare cu cele ale gripei obișnuite, de sezon. Autoritățile americane arată că medicamentele Oseltamivir și Zanamivir au fost eficiente în tratarea cazurilor de până acum. Este esențial ca acestea să fie administrate într-o fază timpurie a bolii. Orice persoană care prezintă simptome de gripă și care ar fi putut intra în contact cu virusul gripei porcine - cum ar fi cei care au călătorit în zonele afectate, Mexic, California, Texas, Kansas, Ontario, trebuie să apeleze la medic.

Consultați medicul! 

Ministerul Sănătății recomandă intensificarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini, folosirea batistei personale pentru tuse și strănut, evitarea automedicației, evitarea călătoriilor în zonele afectate.
”În caz de apariție a unei boli respiratorii acute febrile, se va avea în vedere izolarea la domiciliu, purtarea de mască care să acopere atât gura, cât și nasul, anunțarea imediată a medicului de familie. În cazul în care medicul de familie nu poate fi contactat sau persoana nu are medic de familie, se va prezenta de urgență la camera de gardă a unei unități de boli infecțioase”, spune Marius Pîrcioagă, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite