Oradea: Atenție pescari, a început perioada de prohibiție!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada de prohibiție pescarii sportivi pot pescui în cinci acumulări aflate în administrarea Asociației Județene a Perscarilor și Vânătorilor Sportivi.

 Potrivit secretarului AJVPS Bihor, Gabriel Jurj, perioada de prohibiție ține între 13 aprilie și 11 iunie si între 15 aprilie și 29 mai, pentru apele de frontieră. "La noi în județ nu există ape de frontieră", atrage atenția Jurj. El mai spune că la știucă prohibiția a început în 9 martie și ține până în 1data de 7 aprilie. La lostriță, păstrăv de mare și mihalț este interzis pescuitul tot anul, la păstrăv indigen, păstrăv fântânel și coregon prohibiția ține până pe 30 aprilie și între 15 septembrie și 31 decembrie, iar la lipan sezonul de pescuit începe după 31 mai.

Unde se poate pescui

Pescarii sportivi au la dispoziție, pe perioada prohibiției, cinci bălți în județ, unde contra unei taxe de 50 de lei pentru 60 de zile, pot pescui în voie. Este vorba de bălțile de la Cristur, Diosig, Fegernic, Leș și Sîntimbreu. Cei care vor să pescuiască aici trebuie să aibă plătită și cotizația anuală către AJVPS, care este de 140 de lei. De asemenea, există un regulament care trebuie respectat de către perscarii sportivi, valabil în cazul bălților din administrarea AJVPS. Prin urmare, pe aceste acumulări se poate pescui numai cu două bețe, cu câte două cârlige fiecare; pescarul are dreptul să rețină într-o zi de pescuit un singur crap, iar diferența până la cinci kilograme pe zi, cu pești din alte specii; pescarii nu au dreptul să comercializeze peștele dobândit în acumulările AJVPS; este interzisă lăsarea resturilor menajere pe malul apei; se pescuiește doar de pe mal și doar pe timp de zi. Asociația a populat acumulările cu crap, caras și amur.

Sancțiuni

În această perioadă, jandarmii și reprezentanții AJVPS vor intensifica controalele în teritoriu pentru a-i sancționa pe cei care nu respectă legislația în vigoare și pescuiesc în perioadele în care acest lucru este interzis. Anul trecut au fost aplicat 87 de sancțiuni și zece persoane au fost cercetate pentru diferite infracțiuni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite