Ora Pământului. Totti "stinge" Colosseum-ul - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele pun pe primul plan astăzi congresul PDL (Partidul Libertăţii, la guvernare) şi manifestările care au avut loc pe glob pentru întâlnirea G20 de la Londra şi pentru “Ora Pământului”, o oră de întuneric pentru a sensibilizza instituţiile faţă de problema încălzirii globale.

Obama convoacă ţările pentru un forum mondial pe tema climei”, scrie „Il Messaggero”. Şefii celor mai dezvoltate 16 ţări din lume se vor întâlni pe 27-28 aprilie la Washington. Forumul este propus pentru a da naştere unui acord ONU asupra energiei şi a climei. Acest forum anticipează întâlnirea de la Copenhaga unde se vor înnoi angajamentele luate de către ţări prin tratatul Kyoto. La acest tratat, semnat în 1997, Statele Unite nu au aderat.

Londra: mii de persoane au manifestat împotriva summit-ului G20”, titrează „La Stampa”. Zeci de mii de persoane au manifestat în toată Europa împotriva întâlnirii şefilor celor 20 de ţări cele mai dezvoltate care se vor întâlni joi la Londra. Din Berlin, Paris şi până la Londra, manifestanţii au cerut muncă, justiţie economică şi responsabilitate faţă de mediu. La Londra, unde au demonstrat 35 de mii de persoane, pe parcarte se citea: „Put people first” (Oamenii mai înainte de toate).

Congresul PDL (Partitul Libertăţii), este ziua dedicată lui Fini”, relatează „Corriere della Sera”. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Gianfranco Fini, vorbeşte în a doua zi de congres despre imigraţie şi despre decretul de lege care priveşte testamentul biologic (norma interzice medicilor să lase pacienţii în comă să moară de foame sau de sete): „Suntem siguri că decretul de lege care priveşte testamentul biologic aprobat de către Senat este inspirat din laicitate? Deoarece o lege care impune o normă în această privinţă ţine mai mult de stat etic decât de stat laic”.
Despre imigranţi, Fini a declarat: „Un bolnav sau un copil sunt în primul rând oameni şi abia după aceea imigranţi. Altfel există riscul de a alimenta xenofobia”. Cuvintele sale se referă la norma propusă de către Liga Nordului (partid de extremă dreapta) prin care medicii trebuie să denunţe imigranţii clandestini.

Ora Pământului, ora întunericului pe glob. Totti „a stins” Colosseum-ul”, scrie tot „Il Messaggero”. Ieri seară, la ora 20.30 (ora Italiei) s-au stis lumini în întreaga lume pentru a manifesta pentru un Kyoto 2 (acord între ţări pentru a diminui poluarea şi încălzirea globală). „Earth Hour” (Ora Pământului) reprezintă o mişcare prin care se vrea sensibilizarea instituţiilor şi a opiniei publice asupra măsurilor care ar trebui adoptate împotriva încălzirii planetei. Oraşele care au aderat la campanie sunt 3.900 în 83 de ţări. S-au stins luminile monumentelor, instituţiilor, caselor şi birourilor. La Roma, cel care a stins lumina Colosseum-ului a fost Francesco Totti, căpitanul echipei A.S. Roma.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite