Opt români au murit într-un accident rutier în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt români şi un bulgar au murit şi alte 15 persoane din ţara noastră au fost rănite, ieri-dimineaţă, într-un accident rutier produs în Ungaria, între oraşele Mako şi Szeged, pe un

Opt români şi un bulgar au murit şi alte 15 persoane din ţara noastră au fost rănite, ieri-dimineaţă, într-un accident rutier produs în Ungaria, între oraşele Mako şi Szeged, pe un pod de pe râul Mureş. Potrivit poliţiei, autovehiculul în care se aflau 32 de cetăţeni români s-a izbit frontal de un camion-platformă care transporta maşini. În urma impactului, autocarul s-a răsturnat pe o cale ferată din apropiere.

Primele cercetări arată că trailerul, la volanul căruia se afla tot un român, a intrat pe contrasens, cel mai probabil pentru că şoferul adormise la volan. Ambii conducători auto au murit. Doi dintre românii răniţi au fost transportaţi la un spital de urgenţă din Szeged, în stare gravă. Ulterior unul dintre aceştia a decedat. Celelalte persoane au fost duse la un spital din Mako. La faţa locului au ajuns şi poliţiştii români din cadrul Inspectoratului Timiş.

Prezent şi el acolo, consulul general al României la Szeged, Constantin Aron, a declarat că autocarul plecase de la Constanţa spre Praga cu 31 de bărbaţi şi o femeie, care a scăpat nevătămată. Acesta a mai adăugat că reprezentanţii consulatului au luat legătura cu autorităţile române pentru a găsi un autocar care să-i aducă în ţară pe cei scăpaţi teferi. Pasagerii sunt muncitori care doreau să ajungă în străinătate.

Reprezentanţii firmei transportatoare din Praga au declarat că autocarul a plecat din Bucureşti miercuri, la ora 11.00, şi trebuia să ajungă în capitala Cehiei joi după-amiază, în jurul orei 14.30. Tot ei au spus că accidentul s-a produs în jurul orei 4 dimineaţa, la 21 de kilometri de graniţă.

Autocarul, fără autorizaţie pentru România

Firma cehă a trimis o maşină spre Ungaria pentru a-i transporta pe cei care doresc să-şi continue călătoria. Operatorul ceh nu se supune procedurilor de autorizare din România, conform şefului Direcţiei de infrastructură şi transport rutier, Sorin Sârbu. Acesta a explicat că autocarul este autorizat doar în Cehia. Peste 20 de pasageri ai autocarului au ajuns ieri seară în ţară prin punctul de frontieră Nădlac.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite