Oprescu cere deszăpezirea principalelor artere, pentru ca mâine să se circule cât mai bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut miercuri seară operatorilor de curăţenie să intre cu utilajele de deszăpezire pe arterele principale ale oraşului, în special pe cele destinate transportului în comun, pentru ca joi dimineaţă să se circule în "cât mai aproape de normal, dar în niciun caz pe zăpadă sau pe gheaţă", informează Agerpres.

UPDATE 00.25 : La această oră, în Capitală, sunt 76 de copaci doborâţi, 30 de maşini avariate şi 14 persoane internate cu fracturi, potrivit România TV.

Edilul şef le-a dat dispoziţie inspectorilor din cadrul Corpului de control să le ceară cetăţenilor Capitalei să-şi cureţe zăpada din faţa imobilelor. "Am rugat să se treacă pe partea de avertisment, iar dacă ei nu-şi văd de obligaţiile civice pe care le au, vor primi amendă", a spus Oprescu.

Primarul general a făcut un apel la bucureşteni să renunţe pe cât posibil la deplasarea cu autoturismele personale şi să recurgă la mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la locurile de muncă. Acesta a spus că numărul mijloacelor în comun va fi suplimentat pentru a face față unui număr mai mare de călători.

"Acolo unde s-au format poduri de gheaţă, le-am spus foarte clar că au de împrăştiat sare", a menţionat primarul general.

Primarul general a solicitat operatorilor să aibă în vedere şi străzile mici, unde să se împrăştie material antiderapant, deoarece dorește ca mâine oamenii se poată să meargă la lucru, iar copiii la școală.

Acesta a declarat că, dacă condițiile meteorologice rămân aceleași, s-ar putea să suspende activitatea școlilor.

Edilul şef a cerut Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti şi Poliţiei Locale să fie pregătite pentru a li se acorda oamenilor străzii adăpost şi îngrijire.

Potrivit raportului prezentat de edilului şef, până miercuri seara au fost verificate 75 de artere principale, constatându-se poduri de gheaţă, artere nedeszăpezite, inclusiv unele treceri de pietoni, pe mai multe străzi şi bulevarde din cele şase sectoare ale Capitalei.

Un număr de 158 de persoane fizice şi juridice au fost somate pentru nedegajarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite