Oprescu a redevenit director la Universitar în urale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ce mai freamăt, ce mai zbucium pe holurile Municipalului! Se întoarce Oprescu. De cum ministrul Nicolăescu a declarat că va renunţa la Spitalul Universitar şi va emite un ordin de retragere a

Ce mai freamăt, ce mai zbucium pe holurile Municipalului! Se întoarce Oprescu.
De cum ministrul Nicolăescu a declarat că va renunţa la Spitalul Universitar şi va emite un ordin de retragere a conducerii interimare, agitaţia şi nerăbdarea au cuprins întreaga unitate medicală. Fiecare asistentă, fiecare medic şi mai cu seamă sindicaliştii loiali lui Oprescu se întrebau când se va întoarce directorul izgonit acum mai bine de o lună de "contabilul de la Sănătate". Cu ochii aţintiţi pe televizor şi cu urechile ciulite la radio, cei cu spirit de "leader" dădeau de veste celor care îşi vedeau în continuare de treabă. "A zis că mâine (astăzi - n.r.) va lua o decizie. Nu s-a hotărât dacă vine azi la spital", se putea auzi spre după-amiază pe holurile spitalului. Mai târziu, ceea ce era zvon a devenit certitudine. Oprescu vine la ora 4 să devină din nou director. Pe la fără un sfert, vreo zece asistente cu un buchet de lalele în braţe îşi aşteptau şeful la etajul 1. Din minut în minut, holul central s-a umplut de femei, de la bucătărese până la medici, gata să-şi arate bucuria. "De unde vine? Pe ce uşă intră", se întreabă nerăbdătoare cele care au lăsat totul pentru a-şi întâmpina directorul. Mai cu forţă, mai jenate de camerele de luat vederi, se pornesc să scandeze: "Oprescu, Oprescu!". "Strigăm varianta Oprescu direct, când intră, da?", îşi fac planul câteva femei aflate lângă intrare. Nu a mai fost nevoie de nici o pregătire. De cum apare Oprescu pe uşă, toată lumea aleargă să-l întâmpine, să-l pupe, să-l felicite pentru victoria repurtată, să-i dea florile, să-i ureze viaţă lungă şi să nu se mai lase niciodată călcat în picioare. Până şi în scandări, angajaţii Municipalului îşi arată respectul faţă de şef. "Vă iubim, vă iubim!". După o întoarcere mult aşteptată urmează discursul: "Cum să mă simt?", este întrebat Oprescu de ziarişti. "Emoţionat, dacă mă întorc la mine acasă. Vreau să vă spun că tot atât de mult ţin şi eu la dumneavoastră", mai spune Oprescu.
Nici atacurile la adresa anumitor persoane nu sunt interzise în această zi. "Nu pot să am garanţii că totul se va termina aici, când există oameni care se aşază în domeniul patologicului", îşi încheie discursul Oprescu. Se retrage în cabinetul său, primeşte în mod simbolic cheia biroului şi se îndreaptă spre amfiteatru pentru conferinţa de presă.

Ministrul se aşteaptă la un război al avocaţilor
Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, în exclusivitate pentru ziarul Adevărul că, în ceea ce priveşte situaţia de la Spitalul Universitar, se va duce un război al avocaţilor. "S-a încercat transformarea acestui război într-o luptă personală Nicolăescu-Oprescu şi eu nu vreau, ca ministru, să fiu antrenat în acest război. Mai important este să ne ocupăm de reformă şi să discutăm despre ce îşi propune această reformă în domeniul sănătăţii. Puteam să-l demit încă o dată pe Sorin Oprescu, în baza unui nou raport de audit, iar dosarul acestui control a ajuns la Parchet. Reforma este însă mai importantă. Acum, aşteptăm discutarea pe fond a cauzei şi sunt convins că justiţia va da dreptate ministerului", ne-a declarat ministrul sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite