Oprescu şi Blaga au ratat prezentarea programelor de mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Oprescu şi Vasile Blaga au lipsit ieri de la Forumul "Mediul - între prezent şi viitor", cel mai important eveniment de acest gen din România. Prinşi de campania electorală, cei

Sorin Oprescu şi Vasile Blaga au lipsit ieri de la Forumul "Mediul - între prezent şi viitor", cel mai important eveniment de acest gen din România.

Prinşi de campania electorală, cei doi aspiranţi la funcţia de primar general al Capitalei n-au avut timp să răspundă invitaţiei de a prezenta, în câteva fraze, politica de mediu pe care intenţionează să o promoveze dacă vor fi aleşi.

Invitaţiile pentru forumul de mediu au fost trimise politicienilor încă din ianuarie şi organizatorii i-au aşteptat în zadar până în ultima clipă. Multitudinea problemelor de mediu ale Bucureştiului, semnalate de reprezentanţii organizaţiilor ecologice, nu a primit, ca atare, niciun răspuns.

Forumul a fost onorat de prezenţa expertului american Jeremy Rifkin, preşedinte al Fundaţiei pentru Dezvoltare Economică din SUA şi consilier pentru probleme de mediu al preşedintelui Uniunii Europene.

Dezbaterile au atins şi proiectele controversate, precum Roşia Montană, Canalul Bâstroe sau Centrala nucleară de la Belene, Bulgaria.

La finalul întâlnirii, participanţii au fost invitaţi la un marş ciclist, în sprijinul introducerii bicicletei ca vehicul citadin nepoluant.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite