Oprescu: Analizăm posibilitatea de a angaja proprii pompieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După incendiul de la Maternitatea Giuleşti, edilul şef al Capitalei a început un control în cele 21 de spitale, verificarea fiind încheiată la şase dintre acestea.

În spitalele în care s-au efectuat controale s-au găsit probleme, atât la detectoatele de fum, cât şi la sistemele de alarmare.

- la spitalul Malaxa există detectoare de fum, însă centrala de alarmare nu este pusă în funcţiune. Deficit de personal de 50 de angajaţi
-la spitalul Sfântul Luca nu sunt detectoare de fum şi deficit de personal.
-la spitalul Filantropia sunt instalate detectoare de fum dar nu sunt toate funcţionale
-spitalul clinic de nefrologie Carol Davilla are senzori de fum şi centrală de alarmare dar nu deţine planuri de evacuare în caz de incendiu.

Acesta este motivul pentru care primarul general Sorin Oprescu şi-a exprimat intenţia de a angaja proprii pompieri pentru cele 21 de spitale.

"Evaluăm posibilitatea de a angaja pompieri. De asemenea, vrem organizarea unui program de pregătire a personalului pentru situaţii de urgenţă şi evaluarea psihologică a angajaţilor", a spus Sorin Oprescu.

Primarul Sorin Oprescu despre tragedia de la maternitatea Giuleşti: "Lipsa de disciplină din spitale se manifestă din ce în ce mai mult"

De asemenea, primarul Capitalei a declarat că vrea în cele 21 de spitale ale municipalităţii manageri profesionişti, nu angajaţi pe criterii politice.

"În ultimii zece ani, managerii au fost angajaţi pe criterii politice, un exemplu în acest sens este chiar unitatea sanitară în care am fost eu director (Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, n.r.) şi care a acumulat datorii foarte mari", a mai spus Oprescu, adăugând că în acest sens va fi organizat un concurs "fără încărcătură politică".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite