Oprea: SPP şi STS ar putea trece la SGG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Marius Oprea, iniţiatorul proiectelor de lege pentru siguranţa naţională din partea guvernului şi consilierul premierului Tăriceanu pe probleme de securitate, a declarat, pentru

Istoricul Marius Oprea, iniţiatorul proiectelor de lege pentru siguranţa naţională din partea guvernului şi consilierul premierului Tăriceanu pe probleme de securitate, a declarat, pentru Adevărul, că nu va renunţa la "niciun punct" din propunerile făcute.
"Aceste proiecte au fost făcute practic strângând punctele de vedere ale societăţii civile. Nu voi face rabat de la acest lucru şi nu cred că este cazul să avem un Patriot Act în variantă balcanică", a precizat Oprea. El mai spune că este decizia ministrului de interne, Vasile Blaga, de a nu accepta ca STS sau SPP să treacă în subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor. "Este opinia sa. Vom găsi o altă soluţie. Poate vom înfiinţa o structură în subordinea SGG care să se ocupe de paza demnitarilor", precizează Oprea. El consideră că discuţiile între experţii guvernamentali pe acest subiect nu au fost corecte, deoarece reprezentanţii MAI au fost "violenţi în limbaj" şi, în acest fel, nu se poate ajunge la o concluzie. "Nu cedez la niciun punct, deoarece micşorarea numărului de servicii este un lucru cerut de toată lumea. De asemenea, serviciile trebuie să renunţe la a face afaceri", a mai spus istoricul.
Marius Oprea spune că proiectele sale i-au nemulţumit pe unii şefi ai serviciilor. "Serviciile respective nu se vor desfiinţa. Vor fi departamente la unele ministere. Acest lucru înseamnă micşorarea numărului de şefi, dar nu se va umbla la pălmaşi. De aici începe discuţia", consideră consilierul premierului.

Blaga, acuzat că face pe plac serviciilor
Surse guvernamentale ne-au precizat că Vasile Blaga ar fi încălcat Constituţia atunci când a propus ca proiectele de lege ale siguranţei naţionale să fie avizate de şefii serviciilor secrete. "şefii serviciilor secrete nu pot iniţia proiecte de lege. Este neconstituţională această propunere", au precizat sursele citate. Ieri, Blaga a declarat că nu vrea ca ministerul său să preia STS.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite