Operatorii de turism din Poiana Brasov, prinsi in "ofsaid"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier intre Brasov si Predeal a fost un adevarat cosmar inca de vineri seara, din cauza zapezii. Ca de obicei, pe acest tronson s-a circulat bara la bara, iar pe anumite portiuni masinile

Traficul rutier intre Brasov si Predeal a fost un adevarat cosmar inca de vineri seara, din cauza zapezii.
Ca de obicei, pe acest tronson s-a circulat bara la bara, iar pe anumite portiuni masinile abia au mai putut sa inainteze deoarece multi soferi nu si-au echipat corespunzator autovehiculele de iarna. Cu toate aceste inconveniente, stratul gros de zapada, de peste 25 de centrimetri, a atras cateva sute de iubitori ai sporturilor de iarna in Poiana Brasov. Multi dintre turistii care erau deja cazati in statiune au fost prinsi pe picior gresit si nu aveau la ei imbracamintea adecvata. Pe picior gresit au fost prinsi si administratorii partiilor de zapada si operatorii pe transportul pe cablu. In pofida numarului mare de schiori veniti in Poiana Brasov, partiile erau impracticabile, iar zapada pufoasa nu a fost batatorita. Nici centrele de inchiriere a materialului sportiv nu au fost deschise. Asa ca tot ,clasica" punga a ramas singura distractie. Mult mai eficient decat operatorii din turism au actionat autoritatile. Salvamontistii au anuntat ca au declarat inchise traseele spre Piatra Craiului, iar jandarmii montani si-au suplimentate efectivele atat in Poiana Brasov, cat si in Predeal. De asemenea, pentru a facilita interventiile in caz de accidentari, la baza partiilor de schi au fost rezervate locuri de parcare special pentru ambulante. Singura veste buna pentru schiorii care nu au reusit sa se distreze in weekendul trecut este ca va ninge si spre sfarsitul acestei saptamani, iar partiile vor deveni practicabile.

La Miercurea-Ciuc, minus 15 grade Celsius
Mercurul termometrelor a coborat, ieri, la Miercurea-Ciuc, pana la minus 15 grade Celsius, aceasta fiind cea mai scazuta temperatura inregistrata in judetul Harghita de la debutul sezonului rece. La Joseni s-au inregistrat minus 9 grade, iar la Toplita - minus 8 grade Celsius. Minima absoluta a lunii noiembrie s-a inregistrat, la Miercurea-Ciuc, in anul 1993, cand termometrele au aratat minus 28 de grade Celsius.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite