Operatorii din turism, supăraţi pe controalele Elenei Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operatorii din turism, supăraţi pe controalele Elenei Udrea
Operatorii din turism, supăraţi pe controalele Elenei Udrea

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor în Turism (ANAT), dezaprobă sistemul controalelor inopinate, coordonate de ministrul Turismului, Elena Udrea, la hotelurile de pe litoral, în plin sezon estival.


Corina Martin consideră că Ministerul Turismului procedează total impropiu, în privinţa acestor controale, menţionând că autorităţile turistice din ţările cu deschidere la Marea Neagră, şi în general din ţările cu turism estival şi staţiuni maritme, organizează controale la serviciile oferite de hoteluri, în extrasezon.
„Controalele organizate de Ministerul Turismului sunt o dovadă de incapacitate a actualului minister. Sunt date amenzi peste amenzi şi chiar sunt cazuri când o singură unitate hotelieră a fost călcată şi de câte două echipe de la minister, într-o singură zi“, a declarat preşedintele ANAT, citat de Agerpres. „Probabil scopul este să mai atragă ceva bani la buget“, a completat Corina Martin.

Preşedintele ANAT susţine că un control de fond ar putea fi făcut de minister în extrasezon, la fiecare unitate de cazare, şi în mod excepţional, chiar şi în timpul sezonului estival, în cazul unor sesizări.

Amenzi usturătoare

Inspectorii Ministerului Turismului au intensificat controalele pe litoral în ultimele zile, iar verificările vor continua până la sfârşitul sezonului estival. Până acum au fost verificate aproximativ o sută de unităţi de cazare, de alimentaţie publică şi de agreement, inclusiv operatori de plaje. În urma controalelor efectuate au fost sancţionate contravenţional 26 de unităţi, valoarea amenzilor aplicate fiind de 66.000 de lei.

 De asemenea, inspectorii Ministerului Turismului au declasificat, săptămâna trecută, un hotel de trei stele pentru că nu deţinea business center, a afirmat şefa ANAT.

Îngrămădeală pe litoral


Weekendul trecut, pe litoralul intern al Mării Negre, s-au înregistrat aproximativ 120.000 de turişti, cu 9.000 mai puţini decât săptămâna trecută, potrivit datelor Asociaţiei Litoral – Delta Dunării.
Cea mai solicitată staţiune a fost Neptun, urmată de Mamaia, de Costineşti şi de Eforie Nord.
Anul acesta sunt aşteptataţi pe litoralul intern al Mării Negre peste 1,7 milioane de turişti, potrivit estimărilor operatorilor din turism.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite