Operaţiunea "Sacul cu subiecte de bac", pândită de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ale bacalaureatului s-a făcut în condiţii de maximă siguranţă, după ce, în 17 iunie, un ziarist de la Adevărul a obţinut subiectele de la testele naţionale fără a fi legitimat. Ministerul

ale bacalaureatului s-a făcut în condiţii de maximă siguranţă, după ce, în 17 iunie, un ziarist de la Adevărul a obţinut subiectele de la testele naţionale fără a fi legitimat. Ministerul Educaţiei şi Ministerul Administraţiei şi Internelor au decis ca fiecare delegaţie a inspectoratelor şcolare să fie însoţită, de la inspectorat până la MEdC şi înapoi, de câte un reprezentant al Jandarmeriei Române. Inspectorii au fost legitimaţi în curte, au primit ecuson şi au mai fost încă o dată legitimaţi la intrarea în sediul Serviciului Naţional de Evaluare şi Examinare (SNEE). Într-un tabel erau trecute numele persoanelor care vor ridica subiectele, ce au fost puse în saci capsaţi. Clădirea SNEE este dotată cu două camere de luat vederi, una în curte şi cealaltă în interior. "Jandarmul e omul cu sacul, el nu se desparte de sacii cu subiecte. Păzeşte şi sacii, şi oamenii", ne-a declarat ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, care a supravegheat operaţiunea "Sacul cu subiecte".

Locurile bucureştenilor în clasa a IX-a sunt ameninţate
Elevii din provincie iau cu asalt liceele Capitalei
Aproape 900 de elevi din provincie s-au înscris, sâmbătă şi duminică, pentru admiterea într-un liceu bucureştean. Numărul acestora depăşeşte de peste cinci ori înscrierile din anii trecuţi. Peste 60 la sută dintre înscrişi provin din judeţul Ilfov. "Îmi doresc să reuşesc într-un liceu din Bucureşti pentru că aş fi aproape de casă. şcolile sunt mai bune, profesorii sunt mai buni. Am şi învăţat... Am media 8,95. Am liceu acasă, dar nu-mi place", spune o elevă din Găneasa, judeţul Ilfov. Majoritatea candidaţilor din provincie au medii de peste 8, ceea ce înseamnă că ei fac concurenţă serioasă elevilor din Capitală care au obţinut note mai mici şi care s-ar putea să nu mai prindă loc într-un liceu bucureştean, ci într-o şcoală de arte şi meserii. Un candidat din judeţul Dolj are media de admitere 10. Înscrierea elevilor din alte judeţe pentru admiterea în liceele din Capitală are loc până joi, 6 iulie, la şcoala nr. 1 "Sfinţii Voievozi".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite