Operatie reusita de extragere a unui glont din cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti au reusit sa extraga din capul unui tanar un glont de calibru 7,65 mm. Operatia, inedita prin natura corpului care a produs

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti au reusit sa extraga din capul unui tanar un glont de calibru 7,65 mm.
Operatia, inedita prin natura corpului care a produs plaga, a durat aproximativ o ora si a fost facuta de prof. dr. Alexandru Vlad Ciurea, dr. Dacian Talianu si dr. Catalin Pascal, medic rezident neurochirurgie. Pacientul este agentul de politie Iulian Dicu, in varsta de 22 de ani. Glontul i-a intrat pe obrazul stang si s-a oprit, tot pe partea stanga, la nivelul cefei. A smuls un fragment de os, creand o bresa, pe unde s-au scurs sange si lichid cefalorahidian. ,O astfel de operatie nu se efectueaza in regim de urgenta. Sunt necesare investigatii amanuntite. In traseul lui, glontul a smuls varful osului mastoid, o stanca osoasa din apropierea urechii, realizand o comunicare intre exteriorul si interiorul cutiei craniene. Am asteptat sa se inchida fractura asta si sa se mai linisteasca un pic zona, pentru ca, fiind un edem in zona musculara, nu poti sa cauti glontul in asemenea conditii" ne-a declarat dr. Dacian Talianu. El mai spune ca pacientului i-a fost afectat nervul facial stang, iar prima grija a fost evitarea aparitiei unei infectii, care ar putea provoca asimetrie sau chiar paralizie faciala. Medicii se intalnesc mai des cu cazuri in care plagile sunt provocate de alice, si nu de gloante. La o zi dupa ce medicii au extras glontul, Iulian putea vorbi, semn ca interventia chirurgicala a fost un succes. Tanarul si-a amintit cum, in seara zilei de 5 octombrie, a plecat in misiune. ,Arma unui coleg s-a descarcat din greseala. Glontul m-a lovit in pometele stang, iar eu am cazut jos" ne-a declarat Iulian Dicu. Mama lui Iulian spune, cu lacrimi in ochi, cum, in seara accidentului, au mancat, au ras si au povestit. Apoi baiatul a plecat la serviciu si, dupa cateva zeci de minute, a fost anuntata ca Iulian a fost impuscat. Tanarul a fost internat mai intai la un spital din Ramnicu Valcea, dupa care a fost adus in Capitala. Acum, femeia sta langa copilul ei de mai bine de zece zile si se roaga ca acesta sa se faca bine.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite