Omri Sharon, acuzat de uriaş trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aşteptarea recursului la condamnarea la nouă luni închisoare şi la plata unei amenzi, Omri Sharon, fiul premierului israelian aflat în comă, este subiectul unor noi dezvăluiri de presă.

În aşteptarea recursului la condamnarea la nouă luni închisoare şi la plata unei amenzi, Omri Sharon, fiul premierului israelian aflat în comă, este subiectul unor noi dezvăluiri de presă. Astfel, duminică, radio Arutz 7 a anunţat că Omri este acuzat de canalul TV Arutz 10 de implicare într-un scandal de proporţii de trafic de influenţă.
Reporterul Raviv Druker, de la amintitul canal, a dat publicităţii "carnetele secrete" ale lui Omri, care ar arăta că acesta "şi-a consacrat timpul distribuirii de posturi-cheie membrilor CC al Likud, pentru a le obţine sprijinul în favoarea manevrelor tatălui său". La începutul lui 2005, Ariel, pe atunci şef al Likud, ar fi recurs la serviciile fiului său pentru a convinge CC al Likud să accepte coaliţia cu laburiştii. Potrivit "carnetelor secrete", numirile ar fi de o amploare fără precedent. Astfel, potrivit Arutz 7, în ele se putea citi: "Numirea lui Ygal Yossef în Consiliul de Administraţie al societăţii", "Un post de director pentru Ben Amara", "Numirea lui Rahamim Eden în consiliul de administraţie al societăţii guvernamentale a locuinţelor" ş.a.m.d. Yossef era şeful Likud din Rosh Haayn, Amara este membru al CC, Eden era şeful Likud din Kfar Shaba. Toţi aceştia au obţinut posturi foarte importante în sânul aparatului guvernamental. Chestionate de canalul TV Arutz 10, persoanele respective au afirmat că au primit funcţiile în perfectă legalitate. Reporterul arată că Omri nu avea dreptul să numească militanţii Likud în diverse funcţii şi că pentru aşa ceva a intervenit pe lângă Ehud Olmert, la ora aceea ministru al comerţului, industriei şi comunicaţiilor, Tsipi Livni, pe atunci ministru al locuinţelor, şi Avraham Hirshosohn, ministrul turismului.
Dreapta atacă partidul Kadima
Scandalul a fost dezvăluit în plină campanie electorală şi, în afara lui Omri, condamnat deja, el îi vizează pe cei care i-au fost alături lui Ariel Sharon în crearea partidului Kadima şi părăsirea Likudului. Acesta din urmă, prin aripa sa dură, condusă de Benjamin Netanyahu, s-a opus politicii premierului de dezangajare din Gaza. De altfel, reprezentanţii Likudului au fost cei care au reacţionat cel mai violent la dezvăluirile canalului Arutz 10. Astfel, preşedintele Comisiei pentru justiţie şi legi din Knesset, Michael Eitan (Likud), spunea că nu e vorba decât "de faţa vizibilă a aisbergului corupţiei din guvernul Sharon". În schimb, Omri a declarat că "documentele publicate de ziaristul Druker sunt simple rezumate ale întâlnirilor cu oamenii ce mi-au solicitat ajutorul când eram deputat".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite