Omar Sharif, dorit la TIFF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film Transilvania vor să aducă la eveniment mai multe vedete mondiale. Tudor Giurgiu, preşe-dintele onorific al TIFF, speră ca actorii consa-craţi pe care i-a chemat să dea curs invitaţiilor.

Noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care va avea loc între 29 mai şi 7 iunie la Cluj-Napoca, va aduce în atenţia publicului mai multe vedete internaţionale decât în anii anteriori. Ediţia din acest an va începe în seara zilei de 29 mai, la Cinema Republica, cu „Aminitiri din Epoca de Aur”, un film scris de Cristian Mungiu.

Urmează să confirme

Organizatorii au trimis invitaţii mai multor actori străini, însă singurul nume vehiculat până în acest moment este cel al vedetei arabe Omar Sharif, născut cu numele de Michel Demitri Chalhoub.
Tudor Giurgiu, directorul onorific al TIFF, a declarat că şi-ar dori să îi vadă în cadrul festivalului pe toţi cei cărora organizatorii le-au trimis invitaţii, însă nu a dorit să dea nume. Giurgiu a afirmat că vedetele sunt recunoscute pe plan mondial.
„Pot să vă spun că aş vrea să vină la festival Omar Sharif”, a spus Giurgiu, însă, potrivit acestuia, niciunul dintre actori nu a dat curs încă invitaţiei. „Nu demult le-am trimis invitaţiile noastre, urmează să primim confirmări, iar apoi ne vom putea pronunţa”, a mai adăugat directorul.

Caravana TIFF va da startul festivalului

Cea de-a opta ediţie a festivalului a început ieri, printr-o caravană a filmelor în întreaga ţară, sub egida TIFF. Primul popas a fost Suceava.
Maratonul filmelor TIFF va mai trece prin oraşele Dorohoi, Piatra Neamţ, Bacău, Focşani, Buzău, Ploieşti, Miercurea Ciuc, Braşov şi Sibiu. Caravana se va încheia la Sibiu, în data de 24 aprilie, unde, până în 26 aprilie, vor rula mai multe filme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite