Omar Hayssam, citat prin "Mica publicitate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţia sirianului doreşte să nu mai depindă de semnătura acestuia pentru a-şi scoate minorii din ţară Adela Omar, soţia sirianului Omar Hayssam, cere magistraţilor Judecătoriei

Soţia sirianului doreşte să nu mai depindă de semnătura acestuia pentru a-şi scoate minorii din ţară

Adela Omar, soţia sirianului Omar Hayssam, cere magistraţilor Judecătoriei Sectorului 2 să permită deplasarea în străinătate a celor şapte copii minori.

Soţia lui Hayssam a făcut această solicitare după ce Poliţia de Frontieră nu a permis ieşirea din ţară, la finalul anului trecut, a copiilor lor, deoarece nu aveau acceptul, în scris, al tatălui. Procesul a avut un singur termen, la care s-a prezentat Adela Omar şi care, potrivit procedurii, şi-a susţinut personal cererea. Magistraţii au luat act de faptul că sirianul este urmărit internaţional pentru terorism şi au decis că în actuala situaţie se impune citarea acestuia la uşa instanţei şi la rubrica "Mica publicitate", într-un ziar cu acoperire naţională.

Adela Omar ne-a declarat ieri că a iniţiat acest demers în instanţă deoarece nu vrea să mai depindă de semnătura soţului atunci când pleacă în străinătate cu fiii săi. "Soţul meu este de negăsit şi în această situaţie trebuie să existe o soluţie", ne-a mărturisit Adela Omar. Adela Omar împreună cu cei şapte copii au fost întorşi din drum de poliţiştii de la Aeroportul Băneasa în momentul în care voiau să plece din ţară în direcţia Istanbul, Turcia.

Opriţi la frontieră

Pentru ieşirea din ţară împreună cu copiii minori, Adela Omar a prezentat poliţiştilor de frontieră "declaraţii notariale", prin care soţul său îşi exprima acordul că aceştia pot să călătorească în străinătate.

Declaraţiile lui Hayssam au fost date în faţa unui notar de pe teritoriul Republicii Liban, având aplicată o ştampilă aparţinând Ambasadei României din Beirut. Oficialii au arătat atunci că acele acte nu sunt conforme cu legislaţia română şi le-au anulat. Anterior, pe data de 4 august 2006, la Aeroportul Bucureşti "Henri Coandă", doi dintre copiii sirianului nu au fost lăsaţi să iasă din România, cu o cursă aeriană, în direcţia Damasc. Cei doi minori erau însoţiţi de mama lor, care a declarat că nu intenţiona să părăsească ţara.

Constatarea dispariţiei, ultima speranţă

Adela Omar avea şi posibilitatea divorţului pentru a obţine custodia exclusivă a minorilor. De altfel, ea a şi apelat la acest demers, însă procesul a fost suspendat la cererea ei. Astfel că, pentru moment, singura soluţie ca minorii să poată ieşi din ţară este să se constate în justiţie dispariţia tatălui lor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite