Omar Hayssam vine azi la Curtea de Apel Bucuresti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La exact doua saptamani de la rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, tacerea autoritatilor continua sa fie la fel de apasatoare. Singurele informatii despre rapiti au ramas in zona

La exact doua saptamani de la rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak, tacerea autoritatilor continua sa fie la fel de apasatoare. Singurele informatii despre rapiti au ramas in zona incertitudinilor, iar intreaga atentie este acum indreptata catre omul de afaceri Omar Hayssam, cel care, la numai o zi dupa disparitia jurnalistilor, a aruncat pe piata informatia conform careia rapitorii l-ar fi contactat si i-ar fi cerut 4 milioane de dolari pentru eliberarea ziaristilor. Cateva zile mai tarziu, Omar Hayssam a fost arestat. Implicat intr-o serie de ilegalitati, afaceristul a adus prejudicii de milioane de dolari statului roman, fiind acuzat de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala, spalare de bani si constituire a unui grup criminal organizat. Arestarea lui Omar Hayssam pentru infractiuni economico-financiare a fost "intregita" de intocmirea pe numele sau a unui nou dosar, in care nu se spune exact de ce este acuzat. Procurorii au indicii clare care evidentiaza legaturi cu persoane suspectate a fi implicate in rapirea celor trei cetateni romani in Irak. Astazi, instanta Curtii de Apel Bucuresti va decide daca Omar Hayssam ramane in arest sau va fi judecat in libertate, dupa ce avocatul sau a facut recurs la decizia Tribunalului Bucuresti conform careia afaceristul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Sedinta de judecata de la TMB in urma careia a fost arestat Omar Hayssam a fost strict secreta la cererea expresa a acestuia, solicitare care probabil va fi facuta si astazi la CAB.

Pasionat de studiul fenomenului evazionist
Sirianul este campion al firmelor controlate de Fisc
Fiscul desfasoara verificari la circa 50-60 de firme din Romania apartinand omului de afaceri sirian Omar Hayssam sau in spatele carora se presupune ca este acesta. La solicitarea Parchetului, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a detasat sapte inspectori care stabilesc volumul taxelor si impozitelor cu care a fost prejudiciat bugetul de stat. "Noi vom stabili doar impozitele de plata, iar Parchetul stabileste vinovatia", a declarat, alaltaieri, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Sebastian Bodu, in cadrul unei dezbateri pe teme de administrare fiscala. Cifra de afaceri a grupului de firme, aflat sub controlul lui Omar Hayssam, este estimata la circa 90-100 de milioane de dolari. Afaceristul are prospere participatii majoritare in firmele Bucovina Enterprises si Rio Bucovina Distribution (comert cu ridicata), Best Wood Bacau si Best Wood Production (productie si comercializare de material lemnos) si a fost "activ" in privatizari dubioase, intre care si cea a societatii Baneasa S.A. Nu in ultimul rand, sirianul este un pasionat de studiul fenomenului evazionist, la momentul arestarii sale Omar Hayssam avand in lucru o carte despre frauda in comertul international si transportul maritim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite