Măsuri anti-criză la complexurile energetice din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Măsuri anti-criză la complexurile energetice din Oltenia
Măsuri anti-criză la complexurile energetice din Oltenia

Pentru a face faţă crizei, cele trei complexuri energetice din Oltenia - Turceni, Rovinari şi Craiova - taie din achiziţii, după ce în primul semestru au raportat scăderi ale producţiei de energie electrică cu până la 24%, au declarat reprezentanţii companiilor.

Complexul Energetic Craiova a sistat orice fel de achiziţii şi se axează doar pe investiţiile de mediu pe care trebuie să le facă.

"Achiziţiile de orice fel au fost sistate, ca măsură anti-criză, pentru că în această perioadă trebuie să manifestăm o atenţie foarte mare în faţa crizei. De investiţiile de mediu nu ne atingem, acelea rămân valabile. Sunt probleme cu cash-flow-ul. Fiecare se protejează cum poate în aceste condiţii de criză. Am făcut doar achiziţiile pentru producţie, în timp ce achiziţiile conexe au fost tăiate cu totul, de exemplu cele privind dotaţiile pentru echipamente, necesare fără montaj, precum echipamentele de informatică, de măsură şi control, maşini, utilaje", a declarat directorul general al CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, citat de NewsIn.

La rândul lor, reprezentanţii CE Turceni spun că au decis să-şi reducă din cheltuieli prin încheierea unor acte adiţionale la contractele încheiate pentru achiziţii, prin care cantitatea cumpărată este diminuată cu 20%.

"Am făcut acte adiţionale la contractele pentru achiziţia de materie primă, materiale, prestări servicii, contracte încheiate în decembrie 2008, prin care să diminuăm cu 20% cantitatea achiziţionată. Am luat această decizie din cauza crizei, pentru că şi cantitatea de energie electrică produsă s-a diminuat. Sperăm, însă, ca producţia de electricitate să crească în viitor", a declarat directorul financiar al complexului, Octavian Laurenţiu Graure.

Potrivit acestuia, cheltuielile au fost corelate cu veniturile.

Şi Complexul Energetic Rovinari a decis să taie din achiziţii, cu 10%.

"Pe fondul crizei economice, o parte din achiziţii au fost tăiate cu 10%. Au rămas numai acelea care sunt prioritare. Şi tăiem din achiziţiile care nu influenţează procesul de producţie Am fost nevoiţi să luăm aceste măsuri, din cauza crizei", a declarat directorul general al companiei, Gheorghe Daviţoiu.

Acesta a mai spus că investiţiile anunţate nu vor fi reduse.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite