Olli Rehn avertizeaza ca UE nu va ezita sa ne amane integrarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, s-a aflat ieri la Bucuresti, unde a facut o evaluare a stadiului in care se afla tara noastra in drumul spre Europa. Cu numai 12 zile inaintea

Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, s-a aflat ieri la Bucuresti, unde a facut o evaluare a stadiului in care se afla tara noastra in drumul spre Europa. Cu numai 12 zile inaintea publicarii raportului de tara al Comisiei Europene, care va lamuri lucrurile intr-o oarecare masura, oficialul de la Bruxelles s-a intalnit ieri cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Calin Popescu Tariceanu si cu o serie de ministri, in special cei care detin portofolii importante in relatia cu UE. Olli Rehn a remarcat ca Romania inregistreaza inca lipsuri importante in definitivarea dosarului sau pentru aderare si ca este nevoie sa actioneze mai rapid pe calea reformelor pe ,ultimul kilometru" pana la data prevazuta pentru integrare. Oficialul european nu a vrut sa anticipeze in nici un fel continutul raportului de tara, pe care executivul UE il va face public la 25 octombrie, si a dat doar asigurari ca va fi unul ,obiectiv si corect". A tinut in schimb sa sublinieze importanta evaluarii pe care Comisia o va face din nou in aprilie anul viitor asupra evolutiei din Romania. Romania ramane sub spectrul activarii clauzei de salvgardare pana aproape in ultimul moment, iar Olli Rehn a spus din nou fara rezerve ca UE nu va ezita sa activeze aceasta clauza, care se va traduce prin amanarea integrarii pana in 2008. Comisarul pentru extindere a lasat din nou sa se inteleaga ca problema coruptiei este in continuare una grava, chiar daca a remarcat, alaturi de progresele in domeniile economiei, justitiei si concurentei, si ,unele progrese" in ce priveste lupta impotriva coruptiei.

Bruxellesul asteapta cazuri concrete de mare coruptie
Comisarul european pentru extindere, Olli Rehn, s-a intalnit ieri cu ministrul Justitiei, Monica Macovei, care a tinut sa spuna ca oficialul european a apreciat drept pozitive eforturile autoritatilor romane in ceea ce priveste reforma Justitiei. Ministrul justitiei a mai subliniat faptul ca reprezentantii UE asteapta cazuri concrete de mare coruptie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite