Olăroiu, dat în consemn la frontieră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul susţine că nu are de gând să se ducă la Parchet Antrenorul echipei arabe Al Hilal, Cosmin Olăroiu, este dat în consemn la frontieră pentru că nu a răspuns citaţiilor

Antrenorul susţine că nu are de gând să se ducă la Parchet

Antrenorul echipei arabe Al Hilal, Cosmin Olăroiu, este dat în consemn la frontieră pentru că nu a răspuns citaţiilor procurorilor.

Cosmin Olăroiu a fost înştiinţat de acest lucru chiar pe Aeroportul "Henri Coandă".

Dosarul în care este cercetat Olăroiu este instrumentat de DIICOT şi vizează transferul a cinci fotbalişti de la echipa FC Naţional la Poli Timişoara, în perioada în care ocupa funcţia de manager al echipei bucureştene.

Potrivit unor surse judiciare, săptămâna trecută organele de ordine de la Aeroportul Otopeni l-au înştiinţat pe antrenor, care se întorcea în România, că are probleme de natură penală şi au anunţat procurorul care instrumentează dosarul de revenirea acestuia în ţară.

"Nu am fost la Parchet şi nici nu am să mă duc", ne-a declarat ieri Cosmin Olăroiu. El nu a vrut să comenteze episodul de pe Aeroportul Otopeni, pe care l-a catalogat drept "o vrăjeală".În cazul în care refuză să se prezinte la audieri, Olăroiu riscă să fie adus cu mascaţii la Parchet.

În prezent, Cosmin Olăroiu este antrenorul echipei arabe Al-Hilal, cu care a câştigat campionatul Arabiei Saudite şi Cupa Prinţului, şi spune că niciodată nu va mai antrena o echipă românească. "Fotbalul românesc pe mine nu mă mai motivează", subliniază antrenorul.

Evaziune fiscală, spălare de bani

În acelaşi dosar cu Cosmin Olăroiu mai sunt cercetaţi alţi foşti şefi ai clubului FC Naţional, care ar fi "uitat" să înregistreze în registrele fiscale mai multe venituri şi operaţiuni. Unul dintre aceştia este fostul preşedinte al FC Naţional, Gino Iorgulescu.

Acuzaţiile aduse de procurori sunt evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare.
Ancheta a fost începută după ce ANAF a făcut mai multe controale la direcţia de finanţe Timiş privind transferurile fotbaliştilor Gabriel Caramarin, Gigel Coman, Gabriel Canu, Adrian Olah şi Johathan McKain de la FC Naţional la Poli Timişoara.

Controalele au vizat Asociaţia Fotbal Club Naţional 2000, societatea Fotbal Club Naţional 2000 şi Asociaţia Pro Naţional.

"Afacere" de 2,4 milioane de dolari

ANAF susţine că Asociaţia Pro Naţional, condusă de Gino Iorgulescu, a încasat 2.450.000 de dolari din transferurile celor cinci fotbalişti, din care 1.373.000 dolari au fost viraţi societăţii Baroque Trading Ltd, din Cipru, în condiţiile în care jucătorii transferaţi nu erau angajaţii Asociaţiei Pro Naţional.
Fiscul susţine că toate sumele de bani au fost încasate nejustificat.

Măsură neagreată de CEDO

Măsura consemnului la frontieră este una de ordin administrativ şi echivalează cu un mandat de aducere, în condiţiile în care un învinuit refuză să se prezinte la audieri. Consemnul la frontieră este criticat de specialiştii în drept, care consideră că această măsură încalcă prevederile Convenţiei Europene cu privire la drepturile omului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite