Olandezii dansează la Operă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un spectacol al companiei de dans contemporan Nederlands Dans Theater va fi prezentat, duminică şi luni, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, acesta fiind primul eveniment din cadrul programului

Un spectacol al companiei de dans contemporan Nederlands Dans Theater va fi prezentat, duminică şi luni, pe scena Operei Naţionale Bucureşti, acesta fiind primul eveniment din cadrul programului "O sărbătoare culturală. Parteneriat Olanda - România".

De la înfiinţarea sa în 1959, Nederlands Dans Theater (NDT) a devenit una dintre companiile de dans de prim rang din întreaga lume. Deşi toţi dansatorii săi au studiat baletul clasic, NDT reprezintă, la cel mai înalt nivel mondial, mai degrabă dansul modern decât baletul.

Compania este compusă din două ansambluri reprezentând două generaţii de dansatori. NDT 1 cuprinde 30 de dansatori, cu vârste între 23 şi 42 de ani, toţi având excelente calităţi solistice.

NDT II a fost înfiinţat în 1978 şi este format, în prezent, din 16 dansatori cu vârsta sub 23 de ani. Pe plan internaţional, NDT II a devenit renumit ca unul dintre cele mai revoluţionare ansambluri din lumea dansului modern.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite