Olanda propune construirea unei insule artificiale în formă de lalea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Olandei ia în considerare construirea unei insule în formă de lalea pentru a proteja coastele şi pentru a mări spaţiile locuibile, relatează cotidianul italian "Corriere della

Guvernul Olandei ia în considerare construirea unei insule în formă de lalea pentru a proteja coastele şi pentru a mări spaţiile locuibile, relatează cotidianul italian "Corriere della Sera".

Geografia Europei ar putea fi transformată în curând prin construirea unei insule artificiale în formă de lalea ce va aparţine Olandei. Această construcţie ar avea un rol dublu: de a proteja de inundaţii teritoriul ţărmuit de Marea Nordului, inundaţii cauzate, în principal, de încălzirea globală, şi de a extinde spaţiile locuibile.

Guvernul a ridicat problema construirii unui teren artificial pentru a dezvolta noi zone agricole, industriale dar şi de locuit, toate acesta cu scopul de conserva rezervele naturale de care dispune teritoriul Olandei.

Pe lângă aceste considerente, s-a luat în calcul şi prioritatea protejării coastelor de inundaţiile Mării Nordului. Conform unui sondaj realizat în octombrie 2007, olandezii se tem mai mult de o catastrofă naturală decât de un atac terorist. Insula artificială va reprezenta o lalea, având o lungime de 50 de kilometri.

Prin construirea insulei-lalea, autorităţile olandeze oferă soluţii împotriva pericolelor provenite de la Marea Nordului şi caută să evite o altă tragedie precum cea a inundaţiilor din februarie 1953, când 1.835 de oameni au murit în furia apelor.

Proiectul a avut parte de multiple reacţii provenite de la opina publică. În principal, o parte dintre cetăţenii olandezi susţin construirea insulei, în timp ce, o altă parte rămâne refractară, considerând că ecosistemul actual din Ţările de Jos este mult prea fragil pentru a suporta noi intervenţii umane.

Însă, în spirit de glumă, au existat şi păreri conform cărora o frunză de canabis, ca formă a insulei, ar fi mai reprezentativă pentru Olanda decât o lalea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite