Olanda dă în judecată compania Shell

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al Olandei a depus o plângere penală împotriva colosului petrolier Shell (filiala Royal Dutch), pentru că acesta nu a informat imediat autorităţile că de la una dintre

Procurorul general al Olandei a depus o plângere penală împotriva colosului petrolier Shell (filiala Royal Dutch), pentru că acesta nu a informat imediat autorităţile că de la una dintre uzinele sale a fost emanat, în martie 2004, un nor toxic de oxid de etilenă. Compania a recunoscut că acest accident a avut loc la uzina Moerdjik, aflată în zona industrială din sudul oraşului Rotterdam.

Dar purtătorul de cuvânt al colosului a declarat că responsabilii Shell au crezut, iniţial, că este vorba de o emisie inferioară pragului de 100 kg, limita maximă admisă de lege. O anchetă ulterioară a demonstrat însă că peste 2.000 kg de oxid de etilenă au ajuns atunci în atmosferă, fără ca autorităţile să fie puse la curent. Oxidul de etilenă, sub formă gazoasă, este toxic, provocând intense dureri de cap, iritaţii ale pielii şi ale plămânilor, iar supraexpunerea duce chiar la comă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite