Olanda îşi înalţă digurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Olandezii percep creşterea nivelului mărilor provocată de încălzirea globală ca pe o problemă de viaţă şi de moarte, dat fiind că două treimi din populaţie trăieşte sub nivelul

Olandezii percep creşterea nivelului mărilor provocată de încălzirea globală ca pe o problemă de viaţă şi de moarte, dat fiind că două treimi din populaţie trăieşte sub nivelul mării. Ei au adoptat un plan de apărare în faţa nivelului crescut al apelor, valabil pentru următoarele două secole.

"Noi vrem să ne asigurăm că Olanda va mai exista în următoarea sută de ani", a declarat Tineke Huizinga, specialist de la Institutul Naţional al Apelor. Guvernul a aprobat o mărire a bugetului cu 20 miliarde de dolari pentru apărarea împotriva încălzirii globale şi pentru îmbunătăţirea calităţii apelor, alocat următorilor 20 de ani.

Alte 4,1 miliarde de dolari vor fi destinate unor noi proiecte, ce vizează apărarea împotriva deversării râurilor. Ţara cheltuieşte deja 680 milioane de dolari anual pentru reparaţiile necesare digurilor, care au fost construite încă din mileniul trecut.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite