Oglinzi care te "slăbesc", în magazinele de confecţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clienţii sunt păcăliţi de imaginile false şi cumpără haine în care par mai "subţirei" Domnul Robert Kilroy-Silk, un respectat membru al Parlamentului European, a trimis o scrisoare

Clienţii sunt păcăliţi de imaginile false şi cumpără haine în care par mai "subţirei"

Domnul Robert Kilroy-Silk, un respectat membru al Parlamentului European, a trimis o scrisoare de protest către lanţul de magazine "Marks and Spencer" şi a cerut patronului acestuia să schimbe oglinzile care "flatează" clienţii, prezentând imagini în care par mai subţiri decât în realitate.

Parlamentarul a considerat că, pe bună dreptate, această şmecherie îi face pe clienţi să cumpere confecţiile pe care le probează doar pentru că au impresia că hainele respective îi fac să pară mai slabi.

Protecţia clienţilor nu prea funcţionează

Patronul magazinelor M&S, Stuart Rose, i-a răspuns parlamentarului printr-o declaraţie publică în care a negat acuzaţiile şi i-a recomandat apoi domnului Kilroy-Silk, în scris, "să-şi vadă de treaba lui". "Vă recomand cu respect să vă găsiţi o treabă mai interesantă de făcut, dacă tot vă aflaţi în slujba europenilor", scrie în biletul trimis de Rose, pe care oficialul, rănit în amorul propriu, l-a oferit presei. Desigur, a urmat un întreg scandal. Comisarul european pentru protecţia consumatorilor, Meglena Kuneva, a fost înştiinţat imediat despre "abuzul" magazinelor asupra clienţilor. Analizând legile existente, s-a ajuns la concluzia că nu există o interdicţie împotriva acestei practici, singura prevedere care ar putea fi invocată fiind directiva privind "Practicile comerciale necinstite".

Patronii au schimbat oglinzile

Când a intervenit presa, oglinzile erau deja schimbate. Şi nu doar la M&S. Conform declaraţiei unui fabricant italian de sticlă, în ultima săptămână au fost comandate peste 100.000 de oglinzi pentru cabinele de probă ale multor magazine europene. Sticlarul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a spus că o astfel de comandă depăşeşte cu mult media obişnuită de 1.200 de oglinzi pe săptămână. Comisia Europeană le recomandă cumpărătorilor să fie vigilenţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite