Ofiţeri de la frontieră, prinşi cu şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul de poliţie de frontieră Constantin ţicu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi instigare la fals intelectual. Conform procurorilor,

Comisarul de poliţie de frontieră Constantin ţicu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, fiind acuzat de dare de mită şi instigare la fals intelectual.
Conform procurorilor, ofiţerul alături de alte două persoane au solicitat, la începutul anului trecut, unui agent din cadrul IJPF Satu Mare să aplice, în fals, o ştampilă de intrare în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea, într-un paşaport eliberat de autorităţile chineze. Agentului de poliţie i s-au dat 200 de euro. Aceeaşi sumă i s-a promis pentru fiecare din cele 1.500 de paşapoarte chinezeşti care urmau să fie aduse pentru a fi aplicate alte ştampile de intrare în ţară, în fals. Rezidenţii chinezi din Regiunea Autonomă Hong Kong, spre deosebire de ceilalţi cetăţeni chinezi, nu au nevoie de vize de intrare în România, unde pot rămâne 90 de zile după intrarea în ţară. Anchetatorii au indicii că există o întreagă filieră interesată în coruperea funcţionarilor din punctele de frontieră. De asemenea, a mai fost dat pe mâna judecătorilor şi ofiţerul Stănică Dediu, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu şi complicitate la contrabandă. Acesta, în calitate de ofiţer în cadrul IJPF Satu Mare, a primit în perioada decembrie 2005martie 2006 sume de bani în lei şi valută de la mai multe persoane, precum şi un ceas Tissot, pentru a nu anunţa autorităţile vamale despre existenţa unor cantităţi mari de ţigări, care, potrivit legii, trebuiau confiscate, creând în acest mod un prejudiciu de aproape 200.000 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite