Ofertă pentru bătrâni: rentă contra casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania americană HILD intră pe piaţa imobiliară din România cu un nou produs: "contractul de întreţinere". Este vorba despre un contract de rentă viageră, destinat persoanelor cu

Compania americană HILD intră pe piaţa imobiliară din România cu un nou produs: "contractul de întreţinere".
Este vorba despre un contract de rentă viageră, destinat persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

"Am instituţionalizat un concept mai vechi în România, în care pensionarul alegea să ceară ajutorul financiar al unei rude în schimbul locuinţei sale. Românii sunt bogaţi în proprietăţi şi săraci în cash", a declarat, ieri, Geoff Wooley, preşedinte al Consiliului Director HILD, în conferinţa de presă de lansare a companiei.

Prin semnarea unui asemenea contract, un pensionar îşi asigură plata unui avans şi a unei rente viagere, pe viaţă, în schimbul locuinţei pe care o are în proprietate.

Persoana în cauză are dreptul de a rămâne în locuinţa pe care o cedează, pe toată durata vieţii, fără să plătească chirie, iar renta este indexată cu rata inflaţiei şi acoperă costurile care decurg din calitatea de proprietar.

În cazul în care compania HILD nu îşi îndeplineşte obligaţiile financiare asumate prin contract, titlul de proprietate revine persoanei care l-a cedat, fără ca aceasta să aibă vreo obligaţie de a restitui eventualele sume încasate până în acel moment. Reprezentanţii HILD au oferit şi un exemplu pentru modul de calcul al sumelor.

Pentru o locuinţă în valoare de 100.000 de euro, pensionarul va primi aproximativ 18.000 de euro avans şi o rentă lunară de aproape 300 de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite