Oblomov sau simfonia lenei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul Bulandra ne propune, în această sâmbătă, la sala Toma Caragiu, de la ora 18.30, spectacolul "Oblomov" de Alexandru Tocilescu, după I.A. Goncearov. Timp de aproape patru ore, publicul

Teatrul Bulandra ne propune, în această sâmbătă, la sala Toma Caragiu, de la ora 18.30, spectacolul "Oblomov" de Alexandru Tocilescu, după I.A. Goncearov. Timp de aproape patru ore, publicul spectator se va cufunda într-o lâncezeală specifică personajului principal, care dă şi titlul reprezentaţiei.

Actorul Mihai Constantin îi dă viaţă eroului Oblomov - întruchiparea lenei absolute, a plăcutei toropeli în starea de a nu face nimic, devenită mod de existenţă. Pe scenă, alături de el vor mai evolua Sebastian Papaiani, Mihai Verbiţchi, Irina Petrescu, Luiza Cocora, Virginia Mirea, Şerban Celea, Ion Besoiu etc.

Conceptul de oblomovism a fost introdus de Goncearov, unul dintre cei mai reprezentativi scriitori ai secolului al XIX-lea, şi desemnează starea fundamentală de lene, nepăsare, inutilitate. Dramatizarea piesei este semnată de Mihaela Tonitza Iordache. Decorul opulent, specific rusesc, este creat de Dragoş Buhagiar, iar coloana sonoră este asigurată de Gabriel Basarabescu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite