Obiceiurile lui Robin Hood, metodă de relaxare în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai puţin practicat de sportivii amatori după o zi stresantă la serviciu, tirul câştigă din ce în ce mai mult teren în opţiunile bucureştenilor cu program capitalist Bucureştenii care

Mai puţin practicat de sportivii amatori după o zi stresantă la serviciu, tirul câştigă din ce în ce mai mult teren în opţiunile bucureştenilor cu program capitalist

Bucureştenii care au prins gustul mersului la sală sau la piscină se adaptează tendinţelor şi la acest capitol. Hobby-urile gen fitness, tae-bo, dansul sau chiar bowlingul au început să-i cam plictisească pe practicanţi, şi astfel au trecut la sporturi mai la modă. Printre preferinţe, în prezent se află în top paintballul, tirul sportiv şi cel cu arcul. "Mă simt minunat să vin aici şi să mă relaxez după o zi plină. E drept că te concentrezi mai greu la o oră mai târzie, dar îmi place, chiar dacă sunt abia la al treilea antrenament", spune Daniela, administrator de reţea la o firmă din Capitală.

Un arc performant costă 1.000 de euro

În Bucureşti există mai multe cluburi care organizează cursuri de tir, fie că acesta este cu arcul sau sportiv, adică cu o armă. Şedinţa de tir costă 25 de lei, iar un abonament lunar se ridică la 150 de lei, în acesta fiind incluse până la nouă şedinţe. Oricine se poate înscrie, copii şi adulţi deopotrivă. "La sfârşitul lunii februarie începem selecţia la copii în şcoli", explică Doru Danileţ, antrenor la rândul său şi preşedinte al clubului. El a adăugat că mulţi neavizaţi ajung să se îndrăgostească de acest sport şi se înhamă la pregătirea pentru performanţă. Mai mult, câţiva dintre cursanţi au renunţat la arcurile puse la dispoziţie de club şi au decis să investească până la 1.000 de euro pentru un arc profesional, ca să participe la competiţii. "Noi îi sfătuim să nu îşi cumpere arcuri de la început, pentru că abia după ce vin aici decid că le place şi îşi aleg targetul, fie acesta simplu hobby sau sport de performanţă", mai explică Doru Danileţ.

Antrenorii, foşti sportivi de performanţă

La unul dintre cele mai populare cluburi de profil din Bucureşti, pasionaţii beneficiază de instrucţiunile unor sportive recunoscute pe plan european. "Ca antrenori îi avem pe Nina Iosif, multiplă campioană europeană, care deţine încă un record nedoborât la juniori, şi pe Daniela Robu, care este campioană naţională", spune Danileţ. În funcţie de vreme, locaţia în care se practică tirul sportiv este fie la Clubul Dinamo, fie la Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Iar cel cu arcul, la Şcoala nr. 117 sau la Clubul "Voinţa".

Pentru paintball, un joc de strategie, în care echipele se împuşcă cu gloanţe de vopsea, sunt suficiente variante, acesta fiind deseori ales pentru programele de team-building organizate de multinaţionale. După cum explică Ciprian Stănescu, administratorul unuia dintre cele mai mari cluburi de profil din Bucureşti şi din ţară, în cazul unui team-building există oferte la pachet. "Pe lângă echipe de paintball, se pot alcătui altele pentru ATV, tiroliană sau rapel", spune Stănescu.

Cu cât mai riscant, cu atât mai bine

Rapelul şi tiroliana implică coborârea pe o coardă prinsă la o înălţime considerabilă. Diferenţa constă în modalitatea de coborâre, şi anume la rapel se coboară "cu blocare", iar la tiroliană-lin, dar peste obstacole. "Obstacolele pot fi copaci, stânci sau un râu, în funcţie de locaţie şi de curajul celor care participă", a mai precizat administratorul firmei.

Preţurile pentru acest gen de distracţie pot ajunge până la 40 de lei, pentru aproximativ două ore de adrenalină. Rapelul şi tiroliana costă 25 de euro pe zi, în timp ce închirierea a trei ATV-uri costă pentru o zi întreagă 1.000 de euro. Pentru paintball, bila costă 30 de bani, echipamentul fiind pus la dispoziţie de organizator.

Mă simt minunat să vin aici şi să mă relaxez după o zi plină. E drept că te concentrezi mai greu la o oră mai târzie, dar îmi place, chiar dacă sunt abia la al treilea antrenament.
Daniela,
administrator de reţea

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite