Obama, ultima ţigară pentru Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preşedinte-fumător ar fi de neconceput pentru electorat Senatorul democrat cu ambiţii prezidenţiale Barack Hussein Obama renunţă la fumat. Viciul, pe lângă faptul că dăunează

Un preşedinte-fumător ar fi de neconceput pentru electorat

Senatorul democrat cu ambiţii prezidenţiale Barack Hussein Obama renunţă la fumat. Viciul, pe lângă faptul că dăunează sănătăţii, cauzează grav şi electoratului cu piele albă, cu atât mai mult cu cât candidatul este de culoare. Un Barack Obama cu Marlboro la Casa Albă ar fi fost însă pe gustul Americii "afro". Dar pentru electoratul format din mame grijulii, pentru armatele de pasionaţi de "fitness", ar fi mai intolerabil decât un Bush care minte despre arsenalul lui Saddam sau un Clinton cu trabucul din povestea aventurii cu o stagiară de la Casa Albă. Barack este primul candidat afroamerican cu posibilităţi concrete de a obţine învestitura partidului său pentru Preşedinţia Americii. El a fumat, de când era în liceu, circa 10 ţigări pe zi, după cum a mărturisit unor ziare din Chicago. Ultima ţigară a fumat-o la sfârşitul anului trecut, în vederea ambiţiilor politice. "Acum mestec gumă cu nicotină ca un disperat", a mai spus el. Iar soţia confirmă: "De la sfârşitul anului trecut nu l-am mai văzut aprinzând vreo ţigară".

Ultimul fumător în Biroul Oval

Fumul de ţigară ucide mai mulţi americani în fiecare an, peste 300.000, şi un număr mare de americani de culoare fumează şi nu au bani pentru a se trata de bolile cauzate de tutun. Un preşedinte care fumează ar fi văzut ca o ameninţare pentru sănătatea populaţiei şi un exemplu rău pentru o naţiune care vrea să interzică fumatul în locuri publice. Ultimul fumător oficial de ţigări în Biroul Oval rămâne Dwight Ike Eisenhower, care a murit la 79 de ani fără să renunţe la Lucy Strike, ţigări care l-au intoxicat în timpul războiului şi l-au făcut victimă a două infarcte.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite