Obama, sfătuit să se ocupe de securitatea informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Experţii de la Centrul de studii strategice şi internaţionale (CSIS) de la Washington afirmă într-un raport dat ieri publicităţii că preşedintele SUA, Barack Obama, trebuie să se ocupe de problema gravă a securităţii informatice, una dintre provocările secolului XXI.

Experţii îi cer lui Obama, relatează AFP, preluat de NewsIn, să înfiinţeze la Casa Albă un birou care să "gestioneze numeroasele aspecte destinate securizării reţelei naţionale, în paralel cu protejarea libertăţilor private şi civile".

"Această luptă va provoca pagube grave sănătăţii economice şi securităţii interne a Statelor Unite, dacă nu va exista o replică viguroasă", au avertizat experţii. "Numai o strategie naţională, care să înglobeze aspectele naţionale şi internaţionale ale securităţii informatice va putea îmbunătăţi situaţia", se arată în raport.

Pericolul poate proveni de la "agenţii străine de informaţii sau militare sau de la infractori, printre altele", a adăugat comisia. Într-un raport dat publicităţii la mijlocul lunii noiembrie, US-China Economic and Security Review Commission a subliniat că spionajul informatic chinez este foarte sofisticat şi că Beijingul dispune de tehnici în acest sector capabile să spargă reţelele americane cele mai sensibile.

În timpul campaniei sale, Obama şi-a luat angajamentul să numească un "director informatic" în administraţia sa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite