Obama, provocat de spionajul informatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pericolul poate proveni de la agenţii străine de informaţii şi militare sau de la infractori.Viitoarea administraţie Barack Obama ar trebui să aibă o strategie de securitate informatică, afirmă experţii de la Washington într-un raport recent.

Comisia pentru securitate informatică pentru cea de-a 44-a preşedinţie, creată în 2007, după un val de atacuri cibernetice asupra SUA, susţine că pericolul poate proveni de la „agenţii străine de informaţii sau militare ori de la infractori“. Experţii susţin că este nevoie de o strategie naţională deoarece „securitatea informatică face parte din provocările economice şi de securitate internă cele mai grave ale secolului XXI“.  

Comisia, care a consultat responsabili din Pentagon, din Departamentul de Securitate Internă şi din serviciile de informaţii americane, a cerut şi revizuirea legilor în domeniu.

Într-un raport dat publicităţii la mijlocul lunii noiembrie, Comisia Economică şi de Securitate SUA-China a subliniat că spionajul informatic chinez este foarte sofisticat şi că Beijingul dispune de tehnici capabile să spargă reţelele americane cele mai sensibile.

Fără e-mail şi SMS la Casa Albă

Obama, cunoscut drept utilizator împătimit de blackberry,  va trebui, probabil, să renunţe la e-mail şi la SMS după ce devine preşedinte, scrie „N.Y. Times“. Aceasta din motive de securitate, dar şi pentru că, potrivit legii, întreaga corespondenţă prezidenţială trebuie arhivată şi ulterior făcută publică.

Totuşi, el va fi primul preşedinte american care va avea un notebook pe birou. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite