Obama pornit împotriva celor care neagă Holocaustul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele american Barack Obama a declarat ieri ca îi va combate pe cei care "mint când este vorba despre istorie" şi neagă existenţa Holocaustului.

Citiţi şi Discursul preşedintelui iranian a gonit statele UE de la conferinţa ONU

Potrivit AFP, el a făcut această promisiune  în cursul unei ceremonii în amintirea milioanelor de evrei care au murit în Al Doilea Război Mondial.

"Cei care spun că Holocaustul nu a existat perpetuează toate formele de intoleranţă - rasism, antisemitism, homofobie, xenofobie, sexism şi multe altele", a spus Obama la Capitoliu, în faţa mai multor supravieţuitori ai Holocaustului. "Trebuie să luptăm împotriva acestui flagel", a explicat el.

Declaraţia lui Obama apare la doar câteva zile de la discursul antiisraelian al preşedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad la conferinţa ONU antirasism. "Avem ocazia de a ne angaja să rezistăm injustiţiei, intoleranţei şi indiferenţei cu care ne confruntă cei care mint în privinţa istoriei, precum şi să facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni şi a pune capăt atrocităţilor de genul celor comise în Rwanda sau care au loc acum în Darfur", a mai punctat preşedintele american.

Liderul iranian a devenit "principalul negaţionist din lume", a spus anterior Elie Wiesel, născut în România, supravieţuitor al lagărului Auschwitz. "A profitat de cadrul solemn al unei reuniuni ONU pentru a insulta din nou Israelul într-un mod pe care nicio persoană civilizată nu ar trebui să şi-l permită", a subliniat laureatul premiului Nobel pentru pace, transmite NewsIn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite