Obama, cel mai popular preşedinte din ultimii 20 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După primele 100 de zile de mandat, preşedintele american Barack Obama întruneşte cele mai multe aprecieri pozitive decât predecesorii săi din ultimii 20 de ani, reiese dintr-un sondaj dat publicităţii de postul ABC News şi cotidianul Washington Post

Astfel, 69% dintre americani aprobă acţiunile preşedintelui Obama, ceea ce reprezintă cel mai bun rezultat din ultimele două decenii. Acţiunile sale sunt aprobate de 93% dintre simpatizanţii democraţi şi de numai 36% dintre cei republicani.

54% dintre persoanele chestionate sunt de părere că Obama se descurcă mai bine decât se aşteptau. În cazul lui George W. Bush, numai 39% dintre americani erau de acord cu acţiunile sale după primele 100 de zile de mandat, iar în cazul lui Bill Clinton, numai 35% din opinia publică. Primele 100 de zile de mandat ale lui Obama vor expira miercuri.

Acelaşi sondaj arată că 63% dintre respondenţi cred că Barack Obama a realizat deja multe în primele trei luni de mandat, iar 60% că îşi ţine majoritatea promisiunilor din campanie.

În plus, 50% dintre americani sunt de părere că ţara merge pe calea cea bună, faţă de numai 19% care credeau acest lucru înainte de învestitura lui Obama.

Sondajul a fost realizat în perioada 21-24 aprilie, pe un eşantion de 1.072 persoane şi are o marjă de eroare de de plus, minus 3%.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite