Obama ar putea numi un laureat al Nobelului pentru fizică în funcţia de secretar al energiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steven Chu, laureat al premiului Nobel pentru fizică şi un susţinător al cercetărilor asupra surselor de energie alternativă, va fi mumit în funcţia de secretar al energiei de către preşedintele ales SUA, Barack Obama, potrivit afirmaţiilor de ieri ale unei surse democrate citată de Reuters.

Chu a primit premiul Nobel pentru fizică în 1997 pentru dezvoltarea metodelor de a capta şi răci atomi cu raze laser.

Din 1994 este director al Laboratorului naţional Lawrence Berkeley din California, din cadrul Departamentului Energiei, din 1994. Potrivit site-ului laboratorului, Chu a fost printre primii susţinători pentru găsirea unor soluţii ştiinţifice pentru combaterea încălzirii climatice şi a condus proiecte vizând dezvoltarea unor surse de energie alternative.

Numirea lui Chu necesită confirmarea Senatului,

Un purtător de cuvânt al laboratorului Lawrence Berkeley a declarat că nu poate confirma numirea lui Chu. "Nu prea ştim. Orice contacte ar fi avut loc între oamenii lui Obama şi Steven Chu, el nu le-a anunţat la laborator", a declarat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, Chu nu a putut fi contactat pentru a comenta. El se află într-o călătorie în Asia şi Europa şi se va întoarce la lucru luni.

Chu, care ar fi primul american de origine asiatică la conducerea Departamentului Energiei, va colabora îndeaproape cu fosta şefă a Agenţiei pentru protecţia mediului din timpul lui Bill Clinton, Carol Browner, care va conduce un nou grup de consiliere de la Casa Albă destinat să coordoneze politica în domeniul energiei, climei şi problemelor de mediu. Anterior, un oficial democrat declarase că Obama a ales-o pe Nancy Sutley, primar adjunct al oraşului Los Angeles, pentru a conduce Consiliul pentru calitatea mediului de la Casa Albă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite