Obama intră în rolul de preşedinte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La prima conferinţă de presă de la alegerile prezidenţiale, Barack Obama a adoptat un ton prezidenţial, dar şi-a păstrat stilul flegmatic ce i-a adus atâtea puncte în campania electorală.

La prima conferinţă de presă de la alegerile prezidenţiale, Barack Obama a adoptat un ton prezidenţial, dar şi-a păstrat stilul flegmatic ce i-a adus atâtea puncte în campania electorală.

La intrarea în sala hotelului Hilton din Chicago, preşedintele ales a părut surprins că jurnaliştii s-au ridicat la sosirea sa, atitudine rezervată în general şefilor de stat.

“Aţi stat alături de el în avion luni de zile”, a notat directorul său de campanie, Robert Gibbs. “Va trebui să se obişnuiască”, a explicat el.

Timp de 20 de minute, el a trecut în revistă dificultăţile economice cu care se va confrunta de la preluarea funcţiei, la 20 ianuarie, şi a promis că va ataca “direct” criza financiară, promulgând un plan de relansare de îndată ce va ajunge la Casa Albă.

Obama a reluat tema economică şi ieri, la prima intervenţie radiofonică, unde a promis că administraţia sa va trece la acţiuni urgente, deoarece “nu este timp de pierdut”.

Iranul, pus la colţ

Viitorul lider american a criticat, de asemenea, şi programul nuclear al Teheranului, insistând că regimul iranian trebuie să înceteze să mai susţină organizaţiile teroriste. În replică, un oficial iranian a afirmat ieri că „schimbarea în SUA nu înseamnă doar schimbarea culorii“. Umorul nu a lipsit de la prima conferinţă de presă a succesorului lui Bush.

Întrebat dacă a vorbit cu foşti preşedinţi, Obama a spus că a discutat cu toţi cei „care sunt în viaţă“. „Nu fac şedinţe de spiritism á la Nancy Reagan“, a spus el, referindu-se la soţia fostului preşedinte, cunoscută că, de la Casa Albă, intra în contact cu morţii. Obama s-a scuzat apoi în faţa fostei prime-doamne. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite