„Obama către Europa: Există riscul Al Qaeda” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele din Peninsulă scriu despre mitingul organizat astăzi de sindicatul CGIL la Roma, un protest împotriva politicii guvernului Berlusconi. O altă ştire de actualitate este cea legată de summit-ul NATO de la Strasbourg. Preşedintele american Barack Obama a lansat un semnal de alarmă către statele europene cu privire la riscul unor atacuri teroriste din partea Al Qaeda.

“Roma: Miting al sindicatului CGIL contra guvernului”, titrează cotidianul „Corriere della Sera”. „Da viitorului. Nu trecutului. Nu vă mai atingeţi de salarii, pensii, libertate şi drepturi”. Acesta este sloganul sindicatului CGIL pentru mitingul care va avea loc astăzi în capitala Italiei. Punctul culminant al acestui protest va fi cel din piaţa Circo Massimo, atunci când va lua cuvântul secretarul general al CGIL, Guglielmo Epifani. La manifestare şi-a anunţat participarea şi preşedintele PD (Partito Democartico), Dario Franceschini. Participanţii la protest vor sosi din întreaga Italie, cu 40 de trenuri speciale, 4.857 autocare şi două nave.

„Obama către Europa: Există riscul Al Qaeda”, anunţă tot cotidianul „Corriere della Sera”. Preşedintele american Barack Obama a declarat ieri, cu ocazia summitului NATO de la Strasbourg, că Europa este destul de vulnerabilă atacurilor teroriste de tip Al Qaeda. La acelaşi summit, Oabama a prezentat şi noua strategie pe care Statele Unite intenţionează să o pună în aplicare, cât mai degrabă, în Afganistan. Nicolas Sarkozy, preşedintele Franţei, şi-a exprimat întregul său sprijin pentru planurile lui Obama în Afganistan.

„SUA: Un bărbat a împuşcat mortal 14 persoane, după care s-a sinucis. Fusese concediat de curând” , scrie cotidianul „La Repubblica”. Un bărbat de origine vietnameză a împuşcat mortal 14 persoane într-un centru de primire a imigranţilor din Binghamton, oraş aflat la 250 de kilometri de New York. Agresorul a ţinut ostatice 40 de persoane, timp de mai multe ore, după care le-a împuşcat şi s-a sinucis. Bilanţul atacului este tragic: 14 morţi şi peste 20 de răniţi. Se pare că autorul atentatului fusese concediat de curând de către cunoscuta multinaţională IBM.

„Un italian din trei declară că are venituri anuale sub 10.000 de euro”, relatează cotidianul „La Stampa”. 30% dintre contribuabilii din Peninsulă au declarat că au venituri medii anuale sub 10.000 de euro. Acesta este rezultatul ultimei declaraţii de venituri la nivel naţional, pentru anii 2006-2007, făcută publică ieri de Departamentul de Finanţe din cadrul Ministerului Economiei. Cei mai bogaţi italieni, respectiv cei care şi-au declarat venituri peste 100.000 de euro, reprezintă doar un procent de 0,9% din totalul contribuabililor din Peninsulă.

„Liga Nordului propune o lege prin care Roma să nu mai fie capitala cinematografiei italiene”, titrează cotidianul „Il Messaggero”. Cinema-ul italian nu poate rămâne o „afacere restrânsă”, rezervată exclusiv autorilor şi actorilor din Roma. Aceasta este propunerea conţinută într-un proiect  de lege, prezentat recent în plenul Senatului italian de către mai mulţi senatori din cadrul partidului de extremă dreaptă Liga Nordului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite