Obama: Edward Kennedy, cel mai mare legislator al timpurilor noastre

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama: Edward Kennedy, cel mai mare legislator al timpurilor noastre
Obama: Edward Kennedy, cel mai mare legislator al timpurilor noastre

Senatorul american Edward Kennedy, care a contribuit la schimbări majore în SUA în ultimii 50 de ani, a fost înmormântat astăzi la Boston. La ceremonie au participat actualul şi foşti preşedinţi ai SUA, membri ai Congresului, vedete şi sute de admiratori, informează agenţiile de presă internaţionale.

Cu prilejul serviciului religios desfăşurat la Biserica "Our Lady of Perpetual Help", preşedinte american Barack Obama a rostit un discurs de elogiere. El l-a numit pe Edward Kennedy "cel mai mare legislator al timpurilor noastre".

"Astăzi ne luăm rămas bun de la cel mai tânăr dintre copiii lui Rose şi Joseph Kennedy. Lumea îşi va aminti de fiul lor Edward ca de beneficiarul unei moşteniri importante", a spus liderul de la Casa Albă, apreciindu-l pe Ted Kennedy drept "sufletul Partidului Democrat şi leul Senatului SUA - un bărbat al cărui nume apare pe aproape o mie de legi şi care a redactat el însuşi cel puţin trei sute".

"Munca de-o viaţă a lui Ted Kennedy nu a fost dedicată celor cu putere, cu averi sau cu legături speciale. Obiectivul ei a fost acela de a deveni o voce pentru cei ce nu erau auziţi", a adăugat preşedintele american.

Edward Kennedy a încetat din viaţă la începutul săptămânii, la vârsta de 77 de ani.
    
Nu mai puţin de şapte preoţi şi 49 de purtători ai sicriului, dintre care 29 doar onorifici, au luat parte la eveniment, unde a fost programat şi un recital al tenorului Placido Domingo, acompaniat de violoncelistul Yo-Yo Ma.

Sicriul, învelit în drapelul SUA, a fost acoperit cu plastic pentru a-l proteja de ploaie, în momentul scoaterii din Biblioteca John F. Kennedy din Boston, după care a pornit spre biserică. Văduva senatorului, Victoria, a închis ochii şi a părut că se abţine din greu să nu plângă, în timp ce privea desfăşurarea evenimentelor, de sub o umbrelă.

Pe drumul către biserică, mai multe persoane purtau pancarte pe care scria "Mulţumim Kennedy".

În zona destinată invitaţilor s-au aflat nume cunoscute ale showbiz-ului, precum fostul mare star al echipei de baschet Boston Celtics, Bill Russell, sau actorul Jack Nicholson.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite