Obama şi Biden, în adăpost de securitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei SUA, Robert Gibbs, a declarat că Barack Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au fost, ieri seară, pentru scurt timp în adăpost , după ce un avion neidentificat a intrat în spaţiul aerian al Casei Albe şi al Capitoliului, relatează AFP.

"Preşedintele a fost mutat pentru scurt timp, ca măsură de precauţie, la fel ca şi vicepreşedintele" Joe Biden, a spus Gibbs. El a adăugat că aceasta a fost pentru prima dată de la învestirea în funcţie a lui Barack Obama, în luna ianuarie, când au fost luate astfel de măsuri de precauţie.

Secret Service a spus că alerta a durat circa 10 minute şi a fost ridicată atunci când autorităţile au reuşit să stabilească un contact radio cu pilotul aparatului.

Un purtător de cuvânt al Apărării Aerospaţiale Nord-Americane (NORAD) a spus că două avioane de vânătoare de tip F-16 şi două elicoptere ale Pazei de Coastă au interceptat aparatul în jurul orei locale 12.30 (19.30 ora României).

Pilotul a fost "cooperant", a declarat căpitanul Gary Ross. Avionul a fost escortat până la un aeroport situat la circa 24 de kilometri sud de Washington, iar pilotul a fost predat poliţiei locale, a adăugat Ross.

Casa Albă s-a aflat temporar în stare de alertă, iar Piaţa Lafayette, aflată lângă reşedinţa prezidenţială, a fost închisă. Alerta a durat circa 15 minute la Congres, a anunţat Kimberly Schneider, o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

În urma atentatelor din 11 septembrie 201, când membri ai reţelei teroriste al-Qaida au deturnat trei avioane care au intrat în Pentagon şi în turnurile Wolrd Trade Center, au fost intensificate măsurile de securitate din jurul capitalei americane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite