Oana Marinescu - din marsul tacerii in vorbele guvernamentale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acolo unde se duce primul-ministru, apare si ea. Inalta, slaba, tunsa baieteste, dar eleganta, Oana Marinescu, 29 de ani, este nelipsita din dreapta lui Calin Popescu Tariceanu. A inceput sa munceasca

Acolo unde se duce primul-ministru, apare si ea. Inalta, slaba, tunsa baieteste, dar eleganta, Oana Marinescu, 29 de ani, este nelipsita din dreapta lui Calin Popescu Tariceanu. A inceput sa munceasca de foarte tanara. A riscat si a profitat de sansa. Tenacitatea olteneasca si steaua sa norocoasa au propulsat-o intr-o functie de mare importanta: purtator de cuvant al guvernului.
La Scoala, ii batea pe baieti
Oana Marinescu a plecat la 18 ani din orasul sau natal, Craiova. Ea se considera o olteanca veritabila si isi asuma toate caracteristicile originare. "Se spun atatea stereotipuri culturale despre olteni, si bune si rele, dar agerimea in gandire si miscare este definitorie, noi facem totul mai repede", crede ea. Inca din copilarie era plina de energie si multi baieti au simtit asta pe pielea lor, pentru ca Oana nu pregeta sa-i altoiasca, daca o suparau. Scoala primara si liceul le-a absolvit la Craiova. Isi aduce aminte cu drag de ,tovarasul" invatator Popescu, care i-a cultivat pasiunea pentru scris. Mai tarziu, a facut si o revista pentru elevi, ,OK, liceeni", in care a publicat topul profesorilor din liceul la care invata, ,Elena Cuza". Oana a avut o revelatie atunci, dandu-si seama ca vrea sa se faca ziarista. In timpul scolii a mai avut o pasiune: sculptura. Mai pastreaza si acum un cap de mos facut dintr-un butuc de lemn pe care la carat cu chiu cu vai, pana la atelier.
Primul reportaj l-a scris sub acoperire
Dupa bacalaureat, a intrat la Facultatea de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti, lucrand in paralel si la un cotidian central. Oana isi aminteste ca reportajul cel mai frumos din viata sa l-a scris ,sub acoperire", despre un mars al tacerii facut de minerii din Petrosani cu scopul eliberarii lui Miron Cozma. In 2000, la varsta de 24 de ani, Oana Marinescu a devenit consilier politic la Ambasada Britanica din Bucuresti. In vara anului trecut, ea a dorit sa inceapa o afacere pe cont propriu si a infiintat o firma de consultanta. ,A fost unul dintre pasii cei mai indrazneti pe care i-am facut pentru ca nimeni nu pleaca dintr-o slujba buna in necunoscut, dar am vrut sa incerc", spune Oana. Din toamna lui 2004 a intrat in echipa de strategie a Aliantei D.A. Asa a inceput o colaborare mai indeaproape cu actualul premier, Calin Popescu Tariceanu.
Masca din conferintele de presa
Dupa castigarea alegerilor, fostul sau colaborator, devenit acum prim-ministru, i-a propus sa ocupe postul de purtator de cuvant al guvernului. Oana nu a acceptat pe loc, ci s-a gandit o zi inainte de a da un raspuns ferm. Acum nu regreta hotararea luata si ii place ceea ce face. Coordoneaza activitatea a 11 persoane si doreste sa fie ,o interfata" perfecta intre Executiv si reprezentatii presei sau ai societatii civile. ,Oana este o fata vesela, care zambeste tot timpul. Dar atunci cand intru in sala de presa, acea Oana ramane la usa si intra purtatorul de cuvant care reprezinta guvernul", spune ea. Se crede unul dintre tinerii pe care ii doare sufletul sa emigreze pentru a se implini in viata.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite