Oamenii lui DIP, epuraţi din partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD BucureŞti este în fierbere, după ce, joi seară, organizaţiile de sector au avut o serie de întâlniri care, la sectorul 4 şi sectorul 1, s-au terminat cu excluderea din partid a

PSD BucureŞti este în fierbere, după ce, joi seară, organizaţiile de sector au avut o serie de întâlniri care, la sectorul 4 şi sectorul 1, s-au terminat cu excluderea din partid a vicepreşedintelui organizaţiei, Codrin ştefănescu, şi a preşedintelui TSD Bucureşti, Vlad Dumitrescu.
Surse din partid spun că pe "lista de aşteptare" se află şi Octavian Petrovici, purtătorul de cuvânt al organizaţiei PSD Bucureşti. Motivul principal pentru care s-au început aceste excluderi îl reprezintă declaraţiile mai puţin favorabile partidului, considerându-se că s-au adus prejudicii de imagine. Purtătorul de cuvânt al PSD Bucureşti, Octavian Petrovici, a confirmat faptul că joi seara au fost semnate, în cadrul unor organizaţii de sector, rezoluţiile de excludere din partid a lui Vlad Dumitrescu şi Codrin ştefănescu. "Dacă Vlad Dumitrescu şi Codrin ştefănescu vor fi excluşi, e foarte grav. Înseamnă că PSD nu mai are nici o şansă", a spus Octavian Petrovici, adăugând că excluderea celor doi reprezintă "o problemă din punctul de vedere al conducerii şi al conducătorilor". Conform statutului PSD, excluderea din partid se hotărăşte de organele de conducere ale organizaţiei, cu votul majorităţii membrilor. La rândul său, Codrin ştefănescu acuză că este "un abuz" în condiţiile în care această decizie s-a luat în timp ce atât el, cât şi Vlad Dumitrescu, dar şi preşedintele autosuspendat al PSD Bucureşti, Dan Ioan Popescu, nu erau în ţară. El acuză, într-o declaraţie de presă, conducerea centrală a partidului de faptul că girează, cu bună ştiinţă, situaţia filialei bucureştene, ai cărei membri sunt sancţionaţi pe baza unor motive "puerile". "Opinia publică ar trebui să ştie ce se întâmplă acum în PSD, şi mai cu seamă în filiala de Bucureşti. Ce este mai grav este faptul că totul se petrece cu ştiinţa şi cu girul conducerii PSD", a precizat Codrin ştefănescu, care susţine că acest birou executiv care a decis excluderea lui nu s-a întrunit statutar. "Figuri de tristă amintire, oameni care nu au nici o calitate morală fac acum legea în PSD Bucureşti, lăudându-se că au girul conducerii centrale. Este vorba de ameninţări directe, de grupuri de presiune înarmate cu leviere. Practici pe care le credeam deja istorice revin la modă în lupta pentru putere din interiorul partidului", consideră Codrin ştefănescu. El susţine că oameni care au adus deja prejudicii de imagine PSD-ului sunt ocrotiţi de conducerea partidului, care "se pare că aşa înţelege conceptele de reformă şi modernizare".

Doru Giugulea, preşedintele Comisiei de integritate a PSD Bucureşti, şi Dan Tudorache, preşedinte la sectorul 1, au anunţat că deciziile luate de sectoarele 1 şi 4 sunt statutare, iar hotărârile au acordul preşedintelui Sorin Oprescu. Lui Codrin ştefănescu, proaspăt exclus, i se reproşează că a încercat să creeze "grupuri de presiune, care să încerce să nu-l lase pe DIP să se autosuspende şi şi-a arogat dreptul de lider al social-democraţilor bucureşteni". Giugulea a recunoscut însă că, în ceea ce priveşte deciziile organizaţiilor bucureştene, nu a cerut acordul preşedintelui PSD, Mircea Geoană, pe motiv că au "autonomie". Giugulea a acuzat "vechea conducere" a PSD Bucureşti "de aroganţă şi propulsări în partid pe tot felul de criterii". La rândul său, Dan Tudorache, preşedintele organizaţiei sector 1, spune că nu va fi pusă în discuţie şi situaţia lui Adrian Năstase, care este membru la acest sector. Giugulea a afirmat că "Dan Ioan Popescu s-a autosuspendat luând cu el ştampila şi cheile de la sediu".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite