Oamenii lui Bush aşteaptă răzbunarea unui fost şef al CIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Tenet, şef al CIA între 1997 şi 2004, aduce în librăriile americane volumul de memorii pe 30 aprilie. Lansarea lucrării de istorie recentă, pentru care a primit patru milioane de

George Tenet, şef al CIA între 1997 şi 2004, aduce în librăriile americane volumul de memorii pe 30 aprilie. Lansarea lucrării de istorie recentă, pentru care a primit patru milioane de dolari, a fost în mod repetat întârziată nu doar din considerente de marketing, dar şi din cauza temerilor iscate în mediul politic de la Washington de ceea ce ar putea conţine cartea.
Criticii spun că fostul şef al CIA, numit de Bill Clinton şi menţinut de George Bush jr, urmăreşte să-şi salveze ce se mai poate din reputaţia afectată de incapacitatea prevenirii atentatelor din 11 septembrie şi de aportul la justificarea atacării unui "Irak dotat cu arme de distrugere în masă". Tenet jură că în iulie 2001 i-a sugerat consilierei de securitate naţională Condoleezza Rice posibilitatea unui atac Al-Qaida de mare amploare în America; actuala secretară de stat nu-şi aminteşte. Urmează vicepreşedintele Cheney şi conservatorii de la Pentagon, între care Paul Wolfowitz, care au lansat operaţiuni de informaţii separate, pentru a discredita estimarea CIA că nu există legături între Saddam şi Al-Qaida.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite