O urnă cu care se transportă cenuşa umană a fost descoperită la Corund

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O urnă specială în care se transportă cenuşă umană a fost găsită la Corund, în apropiere de Odorheiu Secuiesc. Urna, în care se bănuieşte că s-ar fi aflat cenuşa poetului Jozsef Nyiro, a fost descoperită în maşina care se afla un oficial maghiar.

Potrivit Antena 3, poliţiştii din Harghita au oprit la control un taxi, la Corund, în care s-ar fi aflat o urnă pentru transportul de cenuşă umană. Întrucât pasagerul, un oficial de la Budapesta, nu a fost de acord cu controlul maşinii, poliţiştii au anunţat Parchetul.

După ce procurorul a dispus deschiderea portbagajului, în bagejele oficialulul ungar a fost găsită o urnă goală, despre care se presupune că ar fi conţinut cenuşa lui Nyiro Jozsef . Urna era însoţită de toate autorizaţiile necesare transportului.

Poliţia a subliniat că autovehicul oprit în trafic la Corund este unul dintre multele oprite în aceste zile pe raza întregului judeţ, în cadrul acţiunilor de prevenire a oricăror fapte ilicite, având în vedere o sărbătoare de asemenea amploare, cum este sărbătoarea de Rusalii.

Liderul Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a confirmat, pentru Antena 3, că în taximetrul oprit s-ar fi aflat Lukacs Csaba, diplomat împuternicit de Parlamentul Ungariei ca purtător de cuvânt în cazul reînhumării lui Nyiro Jozsef.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite