O nouă metoda de a afla sexul copilului naşte controverse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă metodă de a afla sexul copilului şi-a dovedit dovedit acuratetea în proporţie de aproape 100%.

Este vorba despre banalele analize de sânge, care, conform studiilor recente, poartă în ele ADN-ul copilului. Studiul a fost făcut pe 6000 de teste de sânge, prelevate în săptâmana a şaptea de sarcină  şi a avut o rata de precizie de 98,6%.

Până acum, cele mai utilizate metode de a afla sexul copilului au fost testele de urină şi scanarea cu ultrasunete, care însă nu ofereau precizie decât după săptămâna a doisprezecea de sarcină. Testele au început să fie deja utilizate în spitalele din SUA.

Potrivit dr. Stefanie Devaney, care a condus lucrările de la National Institute of Healt, aceste teste ar putea fi folosite intens pentru echilibrarea familiei, în cazul în care cuplul decide să păstreze sarcina numai dacă fătul are sexul dorit. De exemplu, dacă familia are trei fete, va decide să nu păstreze sarcina decât în cazul în care afla că va afla că are un băiat.

Metoda este cunoscută de mai mult timp, dar nu a fost folosită pană acum din motive sociale, infromează BBC.

Marea Britanie şi-a exprimat dezacordul privind această practică şi a declarat-o ilegală, întrucât “nu vom fi de acord cu cineva care decide să întrerupă sarcina pentru că este mai degrabă baiat decât fată” a declarat dr. Gillian Lockwood, director al Midland Fertility Services.


Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite