O istorie a atentatelor din ultimii zece ani. Unde duc convingerile bazate pe ură şi intoleranţă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul terorist din Norvegia, în spatele căruia s-a aflat tânărul de 32 de ani, Anders Behring Breivik, a cauzat moartea a zeci de oameni. Dincolo de crimele propriu-zise, gestul lui Breivik a reuşit să deschidă multe răni.

Ipoteze tot mai negre se conturează şi tot mai multe voci suţin că astfel de gesturi criminale se înmulţesc pe zi ce trece. Avem cu toţii impresia ca niciodată nu a fost mai rău decât astăzi. Că niciodată, în istorie, minţilor bolnave nu le-a fost mai la îndemână să achiliziţoneze arme automate şi să deschidă focul asupra unor oameni nevinovaţi.

O examinare a atentatelor teroriste din ultimii ani ne indică faptul că cele mai sângeroase atentate s-au produs fie în lumea arabă, în zona Orientului Mijlociu, fie în Rusia, având la bază conflictul din Caucaz. Cazul Breivik pare unic, în acest peisaj. El este, dincolo din atentatele din 11 septembrie şi de cele de la Londra şi Madrid, cel mai sângeros din ultimii zeci de ani. Curiozitatea sa stă în faptul că are la bază idei fundamentalist creştine, Breivik asemuindu-se unui soi de cruciat postmodern, luptător împotriva islamismului. Iată cum ideile religioase, fie că sunt fundamentalist islamice sau creştine, sunt folosite, chiar şi în secolul XXI, pentru justificarea celor mai abominabile crime.


Click aici pentru a vedea lista celor mai violente atentate criminale din ultimii zece ani si spune si tu unde crezi pot duce convingerile unilaterale, bazate pe ură şi intoleranţă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite