Un fost jurnalist Reuters, noul purtător de cuvânt al ONU - Revista presei internaţionele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie despre numirea unui fost jurnalist Reuters în postul de purtător de cuvânt al ONU, reluarea zborurilor Finnair sau internarea în spital a preşedintelui polonez. Printre alte subiecte, o maşină din convoiul lui Joe Biden a fost implicată într-un accident, iar Boris Tadici urmează să meargă în instanţă.

Un fost jurnalist Reuters, noul purtător de cuvânt al ONU. Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a desemnat un fost ziarist al agenţiei de presă Reuters, britanicul Martin Nesirky, în funcţia de purtător de cuvânt, menţionează un comunicat al organizaţiei internaţionale difuzat la New York, informează AFP. "Nesirky va onora acest post cu cei peste 20 de ani de experienţă jurnalistică, relaţii cu mass-media şi afaceri internaţionale", afirmă comunicatul. Martin Nesirky îi succede în funcţie haitienei Michèle Montas, care se pensionează la sfârşitul acestei luni.

Finnair îşi reia zborurile, după încheierea grevei piloţilor. Piloţii companiei finlandeze Finnair au pus capăt marţi seară grevei de două zile în urma ajungerii la un acord privind salariile, printr-o revenire progresivă la normal până vineri, au anunţat responsabilii operatorului, relatează Reuters. "Greva se încheie imediat, iar piloţii îşi vor relua progresiv activitatea conform orarelor", a declarat mediatorul conflictului, Esa Lonka, după anunţarea acordului privind salariile între sindicatul piloţilor şi Finnair. Compania aeriană a precizat că va asigura o treime din zboruri miercuri şi revenirea la normal vineri.

Preşedintele polonez Lech Kaczynski a fost internat în spital pentru tratament din cauza unei răceli, anulându-şi toate angajamentele oficiale până la sfâşitul săptămânii, a anunţat un oficial polonez, scrie Taiwan News. Şeful statul polonez, în vârstă de 60 de ani, a fost dus la spital pentru analize, a precizat marţi seară un consilier prezidenţial, Pawel Wypych. Potrivit acestuia, cel mai probabil Kaczynski s-a îmbolnăvit din cauza faptului că a stat în ploaie în timpul ceremoniilor de miercurea trecută de marcare a Zilei Independeţei în Polonia, la 11 noiembrie.

O maşină din convoiul lui Biden, accidentată.
O maşină de poliţie care se mergea în faţa convoiul vicepreşedintelui american Joe Biden a fost implicată marţi într-un accident în trafic în New York, a anunţat serviciul secret din SUA. Autovehiculul nu făcea parte din convoiul de maşini al vicepreşedintelui american, acesta nefiind rănit. Poliţia din New York a anunţat că doi poliţişti şi un şofer de taxi au fost spitalizaţi cu răni uşoare. Convoiul şi-a continuat drumul, a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor secrete, Darrin Blackford, scrie The New York Times.

Alcoolul trimite liderul sârb în instanţă.
Preşedintele Serbiei, Boris Tadici, va trebui să se prezinte pe 1 decembrie în faţa instanţei, fiind găsit vinovat de un gest incriminat de lege: a frapat şi chiar a băut şampanie, la sfârşitul meciului care a permis echipei naţionale de fotbal a Serbiei să se califice pentru Cupa Mondială din 2010. Preşedintele sârb, împreună cu alţi oficiali, ar fi încălcat legea contra violenţei şi comportamentelor indecente la manifestările sportive, precizează agenţia Tanjug, citând un magistrat de la Belgrad, Zoran Pasalic, notează BBC.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite