ONU susţine un raport în privinţa crimelor de război din Gaza - Revista presei internaţionele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ONU susţine un raport în privinţa crimelor de război din Gaza - Revista presei internaţionele
ONU susţine un raport în privinţa crimelor de război din Gaza - Revista presei internaţionele

Presa internaţională de astăzi scrie despre raportul privitor la abuzurile din Gaza, tensionarea relaţiilor turco-israeliene sau posibilitatea ca Republica Cehă să semneze tratatul de la Lisabona. Printre alte subiecte, casa lui Robert Madoff a fost vândută pentru 9,41 milioane de dolari, iar SUA cere Afganistanului respectarea deciziilor în privinţa alegerilor prezidenţiale.

ONU susţine un raport în privinţa crimelor de război din Gaza. Consiliul pentru Drepturile Omului de la ONU a votat sususţinerea unui raport privitor la crimele de război din Fâşia Gaza care cere Israelului şi Hamasului că conducă o anchetă credibilă în chetiunea abuzurilor, alternativa fiind curtea internaţională pentru crime de război.  Aceastei acţiuni i s-au opus şase naţiuni, inclusiv SUA, notează AP.

Relaţiile tirco-israeliene, încordate din cauza unor imagini televizate.
O televizune din Turcia care a arătat cum un soldat israelian împuşca mortal copii palestinieni a reuşit să forţeze relaţiile deja tensionate dintre Israel şi Turcia, aliatul său strategic musulman, notează Reuters. Legăturile strânse dintre statul evreu şi Turcia s-au deteriorat la începutul acestui an, când a avut loc ofensiva israeliană în Fâşia Gaza, condusă de guparea Hamas.

Republica Ceha ar putea semna Tratatul de la Lisabona.
Tratatul de la Lisabona, prin care se intenţionează fluidizarea instituţiilor europene, a fost semnat de toate ţările membre ale Uniunii, cu excepţia Republicii Cehe. Singura persoană care stă în calea Tratatului de la Lisabona este preşedintele ceh, Vaslav Klaus. Acesta a declarat săptămâna trecută că ar dori ca ţara sa să beneficieze de câteva excepţii  de la Carta Fundamentală înainte de a semna tratatul, scrie BBC.

Casa lui Madoff, vândută pentru 9,41 mil. $. Casa de pe plaja a fostului finanţist de pe Wall Street, Bernard Madoff a fost vândută cu 9,41 milioane de dolari. Aceşti bani vor merge către un fond destinat investitorilor, victime ale fraudelor lui Madoff, scrie Reuters. Vânzarea casei a fost anunţată cu o lună în urmă, însă nu şi preţul sau cumpărătorul. „Vânzarea de astăzi marcheză un alt pas în faţă pentru guvern”, a declarat Joseph Guccione, un oficia din New York.

SUA cere Afganistanului respectarea deciziilor în privinţa alegerilor prezidenţiale. Administraţia Obama a cerut guvernului şi candidaţilor din Afganistan respectarea deciziei în privinţa controversatelor alegeri prezidenţiale. „Potrivit poziţiei noastre, guvernul şi toţi candidaţii trebuie să se conformeze deciziei comisiei , iar Legea afgană şi Constituţia afgană trebuie respectate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat american, Ian Kelly, citat de agenţia de presă Xinhua.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite