”ONU: Italia încalcă drepturile imigranților. Frattini: afirmațiile sunt false” - revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa italiană ține sub observație relațiile dintre Statele Unite ale Americii și Iran.

În prim plan se găsește și raportul din partea ONU, conform căruia Italia încalcă drepturile imigranților.

”Obama către Iran: să depășim conflictele!” publică ”La Stampa”. După 30 de ani de conflict, între cele două state par a se deschide căile dialogului diplomatic. Utilizând internetul, canal de comunicare considerat până de curând alternativ, Obama a transmis un mesaj video liderului de la Teheran adresându-se direct ”poporului și conducătorilor Republicii Islamice Iraniene”. Partea iraniană a primit cu plăcere mesajul specificând totuși că ”Statele Unite trebuie să recunoască erorile lor din trecut și trebuie să le repare astfel încât divergențele dintre cele două popoare să se încheie”.

”ONU: Italia încalcă drepturile imigranților. Frattini: afirmațiile sunt false” informează cotidianul ”Il Messaggero”. Din partea comisiei de experți ai Agenției de Muncă din cadrul ONU sosesc acuzații grave a căror concluzie este că Italia discriminează muncitorii imigranți, în mod special pe țigani, prin diverse forme de rasism, xenofobie și intoleranță. Comitetul format din experți independenți îndeamnă Guvernul italian să respecte normele europene referitoare la imigrație și cere un răspuns din partea Romei până cel târziu în luna septembrie. Ministrul de Externe, Franco Frattini, neagă acuzațiile și susține că ”raportul conține afirmații false, nesusținute de fapte concrete, astfel încât nu le putem decât respinge.”

“Milano: Corpul carbonizat al unui preot, descoperit într-o maşină ”, titrează ediţia online a cotidianului “Corriere della Sera”. Corpul preotului Silvano Caccia (55 ani) a fost găsit carbonizat în interiorul uni maşini, ieri seară, pe autostrada A4, Milano-Venezia, în zona Brianza Nord. Mai mulţi clienţi ai unui restaurant cu auto-servire din zonă au semnalat autorităţilor incendiul. Se pare că preotul, care era paroh la Giussano (localitate din apropiere de Milano), se întorcea dintr-o călătorie la Trentino (oraş din nord-estul Italiei).

“Africa: Papa Benedict al XVI-lea a atacat companiile multinaționale”, relatează cotidianul “La Repubblica”. Papa Benedict al XVI-lea, aflat în cea de-a treia zi a vizitei sale pe continentul african, a acuzat firmele multinaţionale că invadează Africa şi că încearcă să-şi însuşească din resursele naturale ale  “continentului negru”. Suveranul Pontif a vizitat, de asemenea, africanii bolnavi de SIDA, tuberculoză şi malarie, cărora le-a transmis mesajul său de pace.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite