OMV: Controlul resurselor de ţiţei a devenit esenţial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În condiţiile creşterii continue a preţului ţiţeiului, controlul resurselor de hidrocarburi devine din ce în ce mai important, a declarat, ieri, Wolfgang Ruttenstorfer, preşedintele OMV.

În condiţiile creşterii continue a preţului ţiţeiului, controlul resurselor de hidrocarburi devine din ce în ce mai important, a declarat, ieri, Wolfgang Ruttenstorfer, preşedintele OMV.

Şeful grupului austriac a precizat că politica de achiziţii a devenit un trend natural care marchează industria petrolieră, aflată în proces de consolidare în ultimii cinci-şase ani.

Ruttenstorfer a precizat că Orientul Mijlociu, zona Mării Caspice sau nordul Africii au devenit zone extrem de importante, înspre care se îndreaptă politica de achiziţii a marilor jucători din domeniu, datorită resurselor uriaşe de hidrocarburi de care dispun.

Din acest punct de vedere, tranzacţia Rompetrol-KazMunaiGaz este benefică ambelor părţi, a spus şeful OMV. Potrivit acestuia, România va putea avea un rol important pe piaţa de petrol şi gaze naturale din Europa de Sud-Est, în condiţiile în care Rusia doreşte să diversifice rutele de transport al energiei către Europa.

"Circa 80% din exportul de gaze al Rusiei tranzitează Ucraina, ceea ce nu este întotdeauna o plăcere pentru Rusia", a afirmat Ruttenstorfer.

El a adăugat că Rusia intenţionează să construiască noi conducte către Germania şi Bulgaria, respectiv Nord Stream şi Novorosisk-Burgas. "Noi (Petrom-OMV, n.r.) luăm în considerare aceste oportunităţi", a spus Ruttenstorfer.

Şeful OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a fost prezent la conferinţa "150 de ani de petrol în România". De altfel, Petrom a anunţat ieri descoperirea mai multor zăcăminte de ţiţei şi gaze în acest an. Cel mai important dintre ele, Delta 4, este prima explorare offshore de succes din ultimii 8 ani.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite