Marile economii mondiale, aproape de cel mai scăzut nivel al recesiunii - OCDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a publicat astăzi un raport care arată că majoritatea marilor economii globale se află acum aproape de cel mai scăzut punct al recesiunii şi se pare că acesta a fost atins în aprilie, scrie Financial Times.

Principalul indicator al OCDE a urcat cu 0,5 puncte în aprilie, pentru a doua lună la rând, deşi rămâne cu 8,3 puncte mai jos decât nivelul din aprilie 2008.

"Este încă prea devreme să spunem dacă este un moment de turnură temporar sau de durata", se arată în raportul OCDE. Organizaţia subliniază că indicii mai puternici privind o revenire sunt în legătură cu Franţa, Canada, Italia şi Marea Britanie.

Şeful OCDE, Angel Gurria a afirmat, recent, că în toată lumea par a exista semne, de la vânzările de case din Statele Unite, la exporturile din China, care arată că economia mondială nu mai este în scădere continuă.

Potrivit OCDE, economia Statelor Unite va reîncepe să crească înaintea celei europene, datorită pachetului masiv de stimuli financiari implementat de oficialii de la Casa Albă.

Recesiunea care a cuprins statele europene este mai severă decât cea din Statele Unite, unde a izbucnit criza financiară, care a dus la cea mai puternică comprimare a economiei din 1945. PIB-ul Statelor Unite a scăzut cu 1,6% în primul trimestru, faţă de trimestrul precedent.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite